Някои съображения за Лиман: Всичко щеше да е наред, ако не беше толкова зле

Рамзан Кадиров, президент на Чеченската република 01 октомври 2022 в 18:03 18520 20

Рамзан Кадиров

Снимка РИА Новости

Рамзан Кадиров

Винаги съм казвал: няма нищо по-добро от изречената истина, нека да е горчива, болезнена, но истината. Това е единственият начин да продължим напред. Затова не мога да премълча какво се случи в Красни Лиман (името, което руснаците използват за Лиман).

Отбраната на този район се ръководи от командващия Централния военен окръг генерал-полковник Александър Лапин. Същият Лапин, който получи звездата Герой на Русия за превземането на Лисичанск, въпреки че де факто не беше там, че даже и наблизо.

На Лапин му дадоха на подчинение на войските на Западния военен окръг.

Генерал-полковникът изпрати мобилизирани бойци от ЛНР и други части на всички граници на Лиманското направление, но не им осигури необходимата комуникация, взаимодействие и доставка на боеприпаси. Преди две седмици моят скъп брат Апти Алаудинов ми каза лично, че нашите бойци могат да станат лесна мишена. На свой ред уведомих Валерий Герасимов, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, за опасността. Но генералът ме увери, че не се съмнява в лидерския талант на Лапин и не смята, че е възможно отстъпление в Красни Лиман и околностите му.

Седмица по-късно Лапин премести щаба си в Старобелск, на сто километра от подчинените си, а самият той се установи в Луганск. Как е възможно бързо да управляваш подразделения, намирайки се на 150 км от тях? Поради липса на елементарна военна логистика днес оставихме няколко населени места и голямо парче територия.

Обидно е не това, че Лапин е бездарник. А това, че го прикриват горе ръководителите в Генералния щаб. Ако зависеше от мен, щях да разжалвам Лапин в редник, да го лиша наградите и с автомат в ръце щях да го пратя на фронта, за да измие в кръв позора си.

Армейският непотизъм няма да доведе до добро. В армията е нужно да се назначават за командири хора с твърд характер, смели, принципни, които се грижат за своите войници, които са готови със зъби да разкъсват, за своите войници, които знаят, че подчиненият не може да бъде изоставян без помощ и подкрепа. В армията няма място за непотизъм, особено в трудни времена.

Изюм малко ли ни беше? Още тогава казах: стреляйте по местата на съсредоточаване на врага в Изюм, превзет от фашистите, още повече, че нашата артилерия по това време имаше такава възможност. Заедно бихме сложили край на главните сатанисти и фашисти. Ние сме длъжни да провеждаме Специалната военна операция в пълния смисъл на думата, а не се заиграваме.

Използвайте всяка възможност и всяко оръжие, за да защитите нашата територия. Донецк продължава да бъде обстрелван.

Жителите на 4-те присъединени територии искат да бъдат защитени.

Не знам какво докладва Министерството на отбраната на Руската федерация на Върховния главнокомандващ, но лично според мен трябва да се вземат по-драстични мерки, включително до обявяване на военно положение в граничните територии и използване на ядрени оръжия с малка мощност. Не е необходимо всяко решение да се взема с оглед на западноамериканската общност - тя каза и направи много срещу нас.

Вчера парад в Изюм, днес знаме в Лиман, а утре какво?

Всичко щеше да е наред, ако не беше толкова зле.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1780

20

Размазáн Окъдидупаров - тоз в кое циганско гето е правен? Или е грешка. Сигурно любимата коза на баща му е била болна, а ибрикчията разстроен, та по неволя се е принудил да ползва услугите на жена...

2805

19

Едър Вредител

03.10 2022 в 14:59

Всичко щеше да е добре ако не беше толкова зле това е руския Валери Божинов в мислимански вариант

2051

18

Propaganda

03.10 2022 в 00:02

Когато ислямските гаджета на рашистан се пенят, дори путкин седи мирен на диванчето, строен сред други дребни -стански президентчета. Всички видяхме снимките.


Но, е го, белогей ни плаши с некви имагинерни 400 раска самалиотчица, а видяхме какво ги чака в Саки, САКИИИИ...

Изостанали руски животни...
...те дори и сега не разбират, че вече живеем в Епохата на Дроновете.

Цена, ресурси, разработки, инфраструктура, жива сила, ОБУЧЕНИЕТО във времеви рамки на тази жива сила.

НАТО може да залее с 4000 дрона руската кочина и да не загуби и един човек. След няколко седмици още 4000.
Последните немат ПВО да защитят и външен клозет - Саки, Масква, Змийския остров, Лиман.

а руската кочина лапа резани ислямски пишки за ирански дронове, твърде бавни и твърде шумни, твърде западни чипове и тук (видяха над Одеса) за да направят и мин конкуренция.

705

17

Деспин Митрев

02.10 2022 в 20:00

"Вчера парад в Изюм, днес знаме в Лиман, а утре какво?" - Утре Хага.

710

16

Д-р Мазникуров

01.10 2022 в 21:37

М-дааа ... Ами Кадир дай тогаз още от твоите пишман-бабаити, козоебците-тънкопишковци че да потегнат нещата :) ? Или май много не ти останаха, а? ...

-1495

15

zuIjin

01.10 2022 в 21:19

Дон, пак ли се наяде на патки Дон ?

920

14

Коментатор

01.10 2022 в 20:49

Просто е имало голяма опасност и правоверния е предупредил, но уви не е имало кой да го чуе

12005

13

schmendrick

01.10 2022 в 20:43

Браво на Лапин гордееме се с неговите военни умения само така и другите да го дават а относно Pязания Кадиров да си направи сепуко най-добре.

345

12

Джендо Джедев

01.10 2022 в 20:28

"Генерал-полковникът изпрати мобилизирани бойци от ЛНР и други части на всички граници на Лиманското направление, но не им осигури необходимата комуникация, взаимодействие и доставка на боеприпаси."

Тоя любител на дребния рогат добитък що си въобразява, че с моГилизираните орки ще е по-различно?

920

11

Коментатор

01.10 2022 в 20:10

Могъщото джудже през последните години се хвали само с оръжията, които произвежда. Неговите роби във вилаета на запад от Черноморието също много се гордеят. Друго си е когато лакеите имат истински поводи за гордост