Мутрата си отива! Въпрос на време е

Да не се ругаем, политиката е разговор, а не мятане на камъни, заявява политикът от ДБ

Ивайло Мирчев 06 април 2021 в 17:33 10413 0

Знаете ли, кое е най-хубавото, което се случи на тези избори? Не познахте, няма да ви говоря за резултатите на ДБ. За мен най-хубавото, което се случи на изборите е това: България показа на Бойко, че макар все още да успява да си активира и купи някакъв вот, този вот вече не може да му спечели власт.

Българските граждани, с всичките ни различия, показахме на тая мутра от 90-те, че си отива и е само въпрос на време да напусне сцената.

А знаете ли кое е най-ненужното, което можем да си причиним след тези избори? Да се ругаем едни други и да се наричаме с обидни имена, заради това кой с какъв точно протестен вот е гласувал. Аз лично свалям шапка на всеки български гражданин, който си е направил труда да излезе и да гласува против статуквото, дето окраде държавата и ни докара дотам да сме най-бедни в Европа. И мисля, че днес и утре, и в дните, които ще дойдат, не е време да се обиждаме, не е време да сочим с пръст къде имало мозъци и къде - не. Време е да успокоим страстите, да се огледаме около себе си и да намерим начин да си говорим за важните неща, които засягат всички ни. Политиката е разговор, не мятане на камъни.

България има обща цел. Ако сме умни (а вярвам, че можем да бъдем), ще спрем да се дърляме помежду си и ще си насочим енергията към това да разкараме завинаги не само Бойко, но и задкулисието, позволяващо да съществуват бойковци. Ей това е важното днес.

Б. ред. - Ивайло Мирчев е политик от Демократична България. Водач на кандидат-депутатската листа на обединението в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови