Истината се гръмна в главата със заглушител

Николаос Цитиридис 08 януари 2018 в 10:54 17050 5

Колаж: Валдес Радев

Трагедията бързо стана клане, заподозреният веднага стана убиец, а темата е номер едно и в медиите, и в обедната почивка с кафето. Шест души си заминаха по бързата процедура, а виновникът бе открит мъртъв.

Истината се гръмна в главата със заглушител, а ние сигурно никога няма да разберем истинския отговор на въпроса "Защо?". Горчив вкус в устата от цялата ситуация остава и фактът, че назряват и съмнения около истинността на въпроса "Кой". Всички пробойни около разследването и подробностите към него карат всяка дума на властите и полицията да бъде взимана под съмнение. Доверието към МВР е нулево и това ще продължава така, докато всички информации за техни "успехи" започват с думите "по нареждане на премиера Борисов".

Към цялата гротескна картина се самоприбавиха и "експертите". Едните в социалните мрежи, навярно убивали 6 човека, съдейки по "експертните" им мнения. Други по телевизорите правиха пълна психо картина на убиеца без да знаят кой е, гледаха му на карти таро и го наричаха "професионалист".

Мързи ли ги от МВР да си вършат работата? За 800 лева и аз щях да джобя пубери в метрото, вместо да си рискувам живота и да гоня истински престъпници. Просто не си заслужава. Има черни овци сред редовите. Но рибата се вмирисва откъм главата.

На човек май му е вродено да дава мнения по въпроси, без да е особено вещ по тях. Не ми се ще това да звучи като обида, но истината е много по-важна от всяко едно мнение. Ние никога няма да я знаем. Само ще предполагаме, а догадките водят само до още въпроси.

Да коментираш тенис и бокс, без да си гледал повече от 3 мача, някак си го преглъщам. Да коментираш в стил Хорейшио убийство на 6 човека, барабар с едно куче (баси психопата, честно) пред компютъра по гащи, е несериозно. Прекалено буквално възприемаме поговорката "Като нямаш какво да кажеш, по-добре замълчи". Никога не мълчим, защото винаги имаме какво да кажем, а дали е пълна глупост, не е важно. А далеч по-сладка и кратка е поговорката "Мълчанието е злато".

Истината е, че няма да научим истината. Нито за убийството в Нови Искър, нито за много други неразкрити знакови престъпления. Няма и да научим кой е и виновникът за това да не знаем истината. Тези, които я крият, също могат да се прострелят в главата, става и без заглушител.

1izrechenie.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

08.01 2018 в 20:18

И каква именно Вселенска Истина се търси в една битова драма? Човешки трагедии - бол. Една от тях - просто по-кървава, че и посред празници. С което шокира повече, разбира се. И толкова.
Какво друго търсим с тая патетика, освен под вола теле?

10571

4

Hissarion

08.01 2018 в 14:47

Картинката, която сте поместили е достатъчно цинична и безвкусна, дори за личен блог на графоман със социални проблеми, какъвто изглежда е източника на този текст. А авторът сам най добре се е охарактеризирал - май му е вродено да дава мнения по въпроси, без да е особено вещ по тях.

14469

3

случайно прочетох

08.01 2018 в 13:27

Много ми хареса последното изречение.
Поздравления за автора!

12779

1

Немец

08.01 2018 в 11:29

...нито съм експерт,нито съм по гащи пред компютъра,ама и аз с моя пачи мозък усещам,че нещо не е наред с това престъпление....ако пък няма такива като мен,как,по дяволите,ще си свършат работата идиотите от МВР...верно е и друго,че писачите на "едно изречение" са много и също като мен не са особено интелигентни...
 
X

Да помогнем на украинските деца!