Елена Йончева: Въпросът е кога и къде ще е следващото нападение

OFFNews 23 юли 2016 в 09:47 10938 7

Снимка Архив

Германия стана обект на въоръжено нападение, причината за което е големият наплив от бежанци и страхът сред хората, че между тях може да се внедрят и такива, които имат контакти с ислямистки организации.

Това коментира журналистката Елена Йончева по бТВ. По думите й страхът сред обществото дава храна на крайно-десните организации, които вярват в радикалните мерки като начин за борба срещу ислямски радикализъм. Позицията й е, че въпросът за нападенията вече не е дали ще ги има, а кога и къде ще се осъществят.

"Трябва да търсим причината и огнището, посочи тя. Маргинални елементи има винаги, които може да се поддадат”, посочи тя.

Огнището в момента е Сирия, категорична е журналистката. Според нея тече процес на по-топли отношения между Турция и Русия, който цели да прекрати фрагментацията в Близкия Изток. По думите й опитът за военен преврат преди седмица е част от преориентацията на страната и реакция към вероятността да се появи кюрдска държава.

“Надявам се европейският елит да е извлякъл някаква поука от последните нападения. Все пак Франция помагаше на умерените ислямисти, а самият президент Франсоа Оланд посочи, че се изпраща оръжие в Сирия”, коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

8

Руслан

23.07 2016 в 23:46

Да не корим жената.
Все пак от гърба на станишевата моторетка това се вижда от света.

12004

6

Toni

23.07 2016 в 16:31

Другаркоу,депресеран младеж от Иран с име Давид /или е перс, т.е. шиит,или е евреин от малцинствата/ ще му търсиш връзката със СУНИТСКАТА групировка в Сирия ли? Първо чуйте фактите, бре! Но то такава злост да се громи ,,еврогейщината", че сърце не трае!

77927

3

El Commandante

23.07 2016 в 11:13

Трябва това, трябва онова, бла бла бла...тази да беше излязла да каже че небето е синьо, слънцето свети, понякога вали дъжд или други некви очевидности.

Ленче, тва всичкото дето го казваш мое да ти го каже всеко дете хванато от улицата.....е, освен ако не го е блъснал трънския кмет с джипа преди тва де....

29585

1

Izalina

23.07 2016 в 10:01

"Германия стана обект на въоръжено нападение, (!!!)-> причината за което е големият наплив от бежанци и страхът сред хората, че между тях може да се внедрят и такива, които имат контакти с ислямистки организации"

я пак?!