OffNews.bg

Цената на Тойота Секвоя в САЩ започва от $41 000, съученикът на Танева й я продаде за 198 000 лв.

Цената на Тойота Секвоя в САЩ започва от 41 000 долара и дори с всички възможни екстри достига едва до 70 000 долара, което прави 126 000 лева, показва проверка на нашите колеги от AUTO.OFFNews.bg.

Това обаче не е попречило на подчиненото на земеделската министърка Десислава Танова държавно горско предприятие да плати 198 000 лева за американската версия на японския джип.

Както разказахме в поредица от материали, четири от 6-те държавни горски предприятия пуснаха поръчки за нов луксозен джип за по 165 000 лева без ДДС (198 000 лв. с ДДС) всеки.

В 3 от 4-те предприятия, конкурсът вече е приключил. Навсякъде го е спечелила фирмата Кале Ауто, чийто собственик е съученик на земеделската министърка Десислава Танева, която е принципал на възложителя. Навсякъде съученикът е бил единствен кандидат. В 2 от трите случая е предложил максималната възможна цена, но въпреки това е спечелил по критерия "най-ниска цена".

В две от трите поръчки не става ясно какъв точно джип е закупен. Но от документацията в Смолян личи, че е Toyota Sequoia.

Повече за този автомобил, неговите характеристики и сравнението му по цени и качества със сходни джипове, можете да прочетете в АвтоOFFNews.

А за да следите най-компетентните новини и анализи за автомобилите, последвайте страницата на AUTO.OFFNews.bg във фейсбук!