OffNews.bg

Цветанов се оплака от подслушване

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че телефонът му се подслушва.

В студиото на БНТ той коментира подслушванията по високите етажи на властта. 

Още през април Цветанов, който има две обвинения, свързани с незаконно подслушване в МВР, изказа опасенията си, че той и Бойко Борисов са обект на нерегламентирано подслушване. Днес той вече е категоричен, че това е така, а информацията си имал от източници от прокуратурата

Според Цветанов държавният апарат следи незаконно повечето противници на управляващите.

"В момента инструментът на държавата се използва, за да се подслушват политически опоненти. Държавата участва в услуга на днешните управляващи, за да може да се задържи тази власт с цената на всичко”, категоричен е Цветанов.

По думите му мотивът за подслушване е да се контролира с кого разговаря даден политически опонент, какво планира в партийната си организация или в партийната структура.

В “Денят започва” зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Камен Костадинов определи като несъстоятелни твърденията на Цветан Цветанов за незаконното подслушване.

По-рано днес експремиерът Борисов каза в интервю за Нова телевизия, че, ако има негови записи с президента Георги Първанов, то това трябва да е станало по време на единствената им среща - в президентската вила в края на 2011 година, след като президентските избори бяха спечелени от Росен Плевнелиев. "Ако този разговор е записан, а съм сигурен, че той не е записан по законния ред, това е разговор между все още действащ президент и премиер", каза Борисов и отхвърли възможността това да е правено под санкцията на тогавашния вътрешен министър Цветанов.