Петков: Преди 3 месеца разговарях с Борисов за „Белене”

OFFNews 16 януари 2014 в 19:40 5874 20

Румен Петков. Снимка: Булфото
Румен Петков. Снимка: Булфото

Разговарял съм с Борисов преди три месеца по много важни въпроси - за среща с чуждестранен инвеститор за проекта “Белене”.

Това заяви в интервю за БНТ Румен Петков - председател на областната структура на БСП в Плевен и член на Националната гражданска инициатива „АБВ“.

Аз лично съм щастлив от това, че такава среща се проведе и го считам за един от личните си политически успехи, защото в срещата господин Борисов е поел ангажимента, че ПГ на ГЕРБ би подкрепила рестартирането на проекта “Белене” и преосмисляне решението на Народното събрание, каза още Румен Петков.

Имаме гаранцията на ГЕРБ, че ще подкрепи едно такова решение, БСП продължава да бяга от проекта “Белене”. Значи председателят на моята партия вероятно е поемал някакви ангажименти, Бог знае къде, предположи Румен Петков.

Втората тема, по която съм разговарял с генерал Борисов, е необходимостта в Плевен, където кметът е от ГЕРБ, да се изгради спортна зала, продължи той.

Пред вътрешния министър Цветлин Йовчев и шефа на ДАНС Писанчев формулирах наши разсъждения с президента Първанов, че сме обект на подслушване и проследяване. Те ме увериха, че няма такова нещо и държа да подчертая, че им вярвам, заяви социалистът.

Ще си позволя да направя препоръка на бивши служители - когато се занимават с незаконно подслушване, проследяване, филмиране, записване, не бива да разчитат прекалено на активните твърдения на боса си, че той държи нещата в прокуратурата, каза още Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews