OffNews.bg

Радев отново ще даде третия мандат на БСП

Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на БСП, съобщиха източници на OFFNews.

Първите два мандата се връчват на първата и втората по големина формация в парламента, а получателят на третия мандат се избира от президента. При опитите за съставяне на редовен кабинет в предходното 45-о, 46-о и 47-о Народно събрание Радев и трите пъти връчи третия мандат на БСП.

В последно време обаче лидерът на БСП Корнелия Нинова засили критиките си към президента и дори поде лична атака срещу дъщеря му в парламентарната комисия по култура и медии.

Въпреки това Радев е решил отново да връчи третия мандат на социалистите, които издигнаха кандидатурата му за президент през 2016 г., твърдят източници на OFFNews. 

По-рано днес депутатът от БСП Драгомир Стойнев заяви, че макар и минимален, все пак има шанс за съставяне на правителство. “Ако мандатът дойде при нас, ще положим всички усилия. Би било хубаво да седнем с всяка една политическа сила и да преговаряме, всяка от тях да си каже приоритетите. В името на страната разговорът е необходим”, каза той.

Очаква се президентът да връчи третия мандат на Корнелия Нинова на “Дондуков” 2 в понеделник.