OffNews.bg

Радан Кънев: Казахме за слона в стаята, има криза в управлението

Недоверието, мнителността, конспиративното мислене бушува в главите на българските политици и тези провинциални страхове се отразяват на политическите решения. Те са параноични, правят невъзможно сплотяването зад общи каузи и задълбочават кризата.

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по БНТ. Според него България има проблем – съществува заплаха за геополитическата ориентация, която защитава президентът Росен Плевнелиев. 

“Ние просто казахме за слона в стаята, за тази криза. Казахме за това, че президентските избори са заплашени да бъдат жертвани от партийни интриги и борба за партийно позициониране, което никого не интересува и ще отблъсне избирателите. И казахме: Имаме президент, който въплъщава в огромно изпълнение доброто изпълнение на конституционните правомощия”, обясни Радан Кънев. 

Ние сочим изхода от кризата, а премиерът продължава да ни клевети, обяви Кънев. В петък ДСБ излезе с предложение прозападно обединение от партии да подкрепи кандидатурата на президента Росен Плевнелиев за втори мандат.