OffNews.bg

Цецка Цачева ще бъде зам.-председател на парламента

Председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева ще стане заместник на Михаил Миков в настоящия парламент, обяви за вестник „Преса“ Цветан Цветанов.

По думите на зам.-председателя на ГЕРБ предложението за поста на Цачева ще бъде внесено в пленарна зала още в началото на новия политически сезон.

Предложението от страна на бившите управляващи идва няколко дни, след като ГЕРБ обявиха, че възнамеряват да излъчат свои представители за парламентарните комисии.

Хората на Бойко Борисов настояват да получат 1/3 от ръководните места в комисиите. Вчера по БНТ обаче зам.-председателят на парламента Мая Манолова посъветва ГЕРБ да „овладеят апетитите си“ и подчерта, че желанието на бившите управляващи няма да бъде изпълнено.

По БНР днес обаче Манолова приветства идеята Цецка Цачева да стане заместник на председателя Михаил Миков. По думите й изборът на Цачева за поста ще означава, че ГЕРБ наистина смятат да работят активно като опозиция.

„Макар и зам.-председател, който трябва да седи на трибуната в залата, Цачева ще остане „юридически мениджър“ на ГЕРБ. Тя ще определя законодателната програма и ще следи за гласуването на законопроектите. По-рано това вършеше Искра Фидосова“, пише още в. „Преса“.