OffNews.bg

Фен на Орешарски прави акция къси роклички в подкрепа на кабинета (снимки)

Акция с момичета с къси роклички ще има следващата седмица в подкрепа на премиера Пламен Орешарски и на кабинета.

Това обяви днес в кулоарите на Народното събрание Александър Кръстев от контрапротестиращите.

Той цъфна на брифинга на Орешарски след гласуването на вота на недоверие към правителството и се хвърли към премиера с разтворено яке, под което имаше тениска с лика на Орешарски.

В чест на 100 дни от провеждането на контрапротести в подкрепа на кабинета ви моля за автограф, обяви Кръстев. Орешарски се подписа на фланелката му.

На въпроса как точно е влязъл в парламента той каза, че депутат го е вкарал, но не каза кой. Имало и други желаещи от контрапротеста да дойдат, но се страхували от репресии.

Александър Кръстев обясни, че е бивш военен, а сега има модна агенция.

Познавал се с Орешарски и бившия финансов министър Стоян Александров в правителството "Беров" покрай конкурса "Мис  студентка УНСС", в чиято организация е участвал.

Акцията с късите роклички щяла да е в подкрепа на кабинета при гласуването на следващия вот, който ГЕРБ обеща да внесе утре.

"Първо трябва да видим тезите на опозицията. Това което досега съм чул неофициално, не го разбирам напълно, но нека все пак да видим аргументите", коментира Орешарски по повод намерението на ГЕРБ да внесе вот на недоверие на тема култура заради факта, че българския Лувър все още не е отворен.

На въпрос дали ще престане да излиза от задните и страничните входове той отговори: "Какво им е на задните входове, те са направени също за хората. Важното е да се върши работа, а другото са подробности".