OffNews.bg

Фандъкова: Контрапротестът е разрешен само на пл. „Независимост“

Контрапротестът има разрешение от Столична община само на площад „Независимост“. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

Имаме писмо от СДВР вчера за организирани в социалните мрежи протести срещу правителството, както и за контрапротеста. Издала съм писмо за контрапротеста, определящо място само на пл. "Независимост", за да не съвпада с протеста и да се избегне напрежение. За контрапротест пред храма „Св. Ал. Невски“, зад парламента нямам информация, съгласуване и заявление“, посочи Фандъкова.

Кметът на София призова протестиращите да запазят спокойствие, за да не се стихне до сблъсъци и насилие.

Главният приоритет е да не се допуснат сблъсъци и насилие, като в същото време трябва да се осигури нормалното движение в града.

Поисках да няма паркирани автобуси на бул. „Княз Александър Дондуков”, защото мястото е ограничено и след като движението по бул. „Цар Освободител” е спряно, хората няма да имат алтернатива. В момента автобуси се паркират на бул. „Тодор Александров” в посока Люлин и на паркинга пред Националния стадион „Васил Левски”. Поискала съм от полицията да не се разрешават паркиране на автобуси на други места, за да не се блокира движението в града”, допълни Фандъкова.