Заловиха 120 нелегални бежанци в тир до София (обновена)

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2015 в 09:10 4269 2

120 сирийски граждани са задържани в тир на влизане в София от магистрала "Тракия". Операцията е проведена в ранните часове на деня, нелегалните бежанци са отведени в Осмо районно полицейско управление, съобщиха от пресцентъра на МВР за OFFNews. 

Става въпрос за канал за трафик на бежанци от границата до столицата, тъй като товарният автомобил е бил придружаван от други коли. Хората в тях също са задържани. 

Това е поредният опит за вкарване на нелегални бежанци в столицата. Обикновено каналджиите използват ранните часове на деня с идеята, че по това време няма много полиция.

Вече има 5-ма българи, задържани във връзка със заловените бежанци тази нощ, коментира директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. 

„Ежедневно установяваме между 30-50 такива случаи и в центъра на София, и в периферията. Натискът е много сериозен и съответно хората, които извършват логистиката измислят най-различни схеми да затруднят полицията. След всяко наше разкритие те сменят веднага схемата“, посочи Маринов.

Задържаните сирийски граждани все още са с неустановена самоличност. „Тепърва предстои установяване на медицинска помощ, медицински контрол, за да се види, какво е състоянието на децата и проверка през службите за сигурност относно тяхната самоличност, също така и връзка с ДАБ за започване на процедура по установяване на техния статут - бежанци или незаконно пребиваващи.“, допълни Маринов. 

"Има задържани два леки и един товарен автомобила, както и един микробус, които са ползвани за логистика и превозване на емигранти, като е образувано досъдебно производство и товарният автомобил е иззет като средство и доказателство за подпомагане на тази дейност“, каза още директорът на СДВР. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.06 2015 в 16:39

"Нелегални бежанци" - Offnews извършва революция в международноправната терминология.

29.06 2015 в 09:19

Каналджиите - секвестиране на МПС-тата и по 10години строг тъмничен, после лишаване от гражданство и експрот към Турция!
Хайде напишете, че заловените каналджии са български граждани бе мискини. Кво си мълчите?!
Нека се знае, че първо трябва да изгорим нашия си боклук.