Задържаха седем мъже в България и Чехия за телефонни измами (снимки)

OFFNews 20 май 2022 в 11:24 1606 1

телефони

Снимка МВР

Иззети телефони, използвани от задържаните за измами

Седем мъже са задържани в България и Чехия за телефонни измами, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. 

Операцията е проведена вчера в Благоевград, Русе и Прага. В нея са участвали служители на Главната дирекция "Национална полиция", ОДМВР-Русе и Благоевград, Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе в сътрудничество със Столичната криминална полиция на Прага и Столичната прокуратура на Прага и със съдействие на ДМОС-МВР.

В Чехия са извършени претърсвания и изземвания в четири помещения на хостел в Ровен - на около 100 км от Прага, и на два автомобила, ползвани от трима българи – на 31, 32 и 37 г. Открити са множество СИМ-карти, телефони, пари и вещи. Тримата са задържани. 

Снимка: МВР

В русенския град Ветово са задържани други трима мъже – на 23, 26 и 61 години. Претърсени са три адреса и пет коли. 

Според събраните до момента данни шестимата задържани са съпричастни към извършени телефонни измами, основно на територията на Русе и в Гърция.

В следобедните часове на вход на ГКПП-Кулата-Промахон е задържан и 25-годишен мъж, участвал в схемата като куриер. В него са открити вещи и пари.

Снимки: МВР

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

1

borisboris

20.05 2022 в 11:35

Очаква се протест на тел. измамници. Действията на МВР лишава децата им от хляб и пасти. Посегателство върху предприемачеството в БГ.