Таксиджия отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас

OFFNews Последна промяна на 06 август 2015 в 17:03 9931 6

Снимка e-burgas.com

Таксиметров шофьор отказа да спре на проверяващи инспектори в Свети Влас и да свали двама от тях, които са били в колата му - като „тайни клиенти“.

Куриозният случай стана днес в курортното селище, при съвместна проверка на Държавната инспекция по метрологичен и технически надзор, ДАИ и Икономическа полиция.

Проверката започнала днес от Слънчев бряг - 12 инспектори, разделени в екипи по двойки и „маскирани“ като туристи, наемат шест коли от различни стоянки в комплекса и тръгват в посока Свети Влас.

В един от таксиметровите автомобили шофьорът предупредил държавните служители, че няма да пусне апарата и превозът ще им струва 15 лв.

При пристигането в центъра на селището шофьорът видял очакващата го проверка, а служителите се легитимирали и му казали да спре. Той обаче отказал и потеглил обратно към Слънчев бряг, заедно с инспекторите в колата си.

Те разказали, че в последствие ги спрял и им разпоредил да слязат, пояснява началникът на отдела Екатерина Павлова.

В четвъртък вечерта пресцентърът на МВР съобщи, че полицията е задържала за 24 часа таксиметровия шофьор. Той е от Несебър, 60-годишен. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 270 от Наказателния кодекс - "Който противозаконно пречи на орган на властта, частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева".

С таксиджията ще се занимава и Автомобилната инспекция, тъй като шофьорът извършва и нелегален превоз - по информация на пресцентъра на МВР по таксиметровия автомобил на несебърлията нямало табелка „такси”.

Самата Павлова коментира, че досега не са имали толкова абсурден случай.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2015 в 00:33

ясно, че е добре да се почне от едрите риби, но и такива дребни, но нагли пумияри също не са за изпускане - у БГ всяко малко гущерче се прави на големия крокодил...

06.08 2015 в 19:27

баси абсурда - проверяващи да открият нещо нередно по нашето черноморие

06.08 2015 в 19:22

Пробвах пазарлък в различни дни от различни седянки за колко ще ни закарат от центъра на СБ до какао и както се разбра всички бакшиши са се разбрали да возят за не по-малко от 15 лв , независимо от дистанцията.

06.08 2015 в 19:13

Друг проблем е, че при вземането на такси в Албена (примерно) таксата е 6лв/км, обявено честно на стъклото. А нямаш право да си извикаш такси от Варна, понеже се води отделно селище. Това си е чисто и безсрамно цоцане на туристите...

06.08 2015 в 17:41

Абсурдна държава-абсурдни случаи :))))))

06.08 2015 в 17:23

Мадам, Павлова - това е честа практика и случая е абсурдното ежедневие...