Таксиджия отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас

OFFNews 06 август 2015 в 17:03 10572 6

Снимка e-burgas.com

Таксиметров шофьор отказа да спре на проверяващи инспектори в Свети Влас и да свали двама от тях, които са били в колата му - като „тайни клиенти“.

Куриозният случай стана днес в курортното селище, при съвместна проверка на Държавната инспекция по метрологичен и технически надзор, ДАИ и Икономическа полиция.

Проверката започнала днес от Слънчев бряг - 12 инспектори, разделени в екипи по двойки и „маскирани“ като туристи, наемат шест коли от различни стоянки в комплекса и тръгват в посока Свети Влас.

В един от таксиметровите автомобили шофьорът предупредил държавните служители, че няма да пусне апарата и превозът ще им струва 15 лв.

При пристигането в центъра на селището шофьорът видял очакващата го проверка, а служителите се легитимирали и му казали да спре. Той обаче отказал и потеглил обратно към Слънчев бряг, заедно с инспекторите в колата си.

Те разказали, че в последствие ги спрял и им разпоредил да слязат, пояснява началникът на отдела Екатерина Павлова.

В четвъртък вечерта пресцентърът на МВР съобщи, че полицията е задържала за 24 часа таксиметровия шофьор. Той е от Несебър, 60-годишен. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 270 от Наказателния кодекс - "Който противозаконно пречи на орган на властта, частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева".

С таксиджията ще се занимава и Автомобилната инспекция, тъй като шофьорът извършва и нелегален превоз - по информация на пресцентъра на МВР по таксиметровия автомобил на несебърлията нямало табелка „такси”.

Самата Павлова коментира, че досега не са имали толкова абсурден случай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови