Пожар в Кюстендилско изпепели 20 постройки, две жени са обгазени. Гори училище

OFFNews 03 август 2021 в 08:12 3515 0

Снимка Getty Images

Снимката е илюстративна

Над 20 вили и необитаеми къщи са изпепелени при един от 12-те бушували вчера пожари в Кюстендилско - този в Долно село. Там са били обгазени две жени, които са откарани за преглед в града. Пожарът е бил много голям, разпространил се е в четири махали. Гасили са го пет противопожарни автомобила, доброволци и горски служители. В селото продължава да гори училището. Продължават да горят над 6 пожара в района.

Сериозни са и пожарите в село Ямен и на българо-сръбската граница, при село Уши. Там са разположени противопожарни екипи, които следят огънят да не се прехвърли към българска страна. Пътят от Дупница до Кюстендил е задимен.

Не са погасени пожарите и в Карловско. Локализиран е пожарът на запад от карловското село Розино. Няма опасност за селото. Другият - на север от селото продължава да се развива. Тази сутрин 50 военни се включват в гасенето. С военния хеликоптер, използван вчера, също ще се проследи докъде е стигнал огъня в непроходимите части и при нужда ще извършва гасителни действия.

Безсънна бе нощта и в пловдивското село Кадиево. То бе обхванато от двукилометров огнен фронт. Цяла нощ огнеборците се опитваха да локализират пожара, който прехвърли река Въча и заплаши старото депо за отпадъци край село Цалапица. Огненото зарево се вижда от над 20 км. Огънят е тръгнал в късния следобед вчера от стари ябълкови градини край Стамболийски.

Пожарът край пернишкото село Голем Бучино е локализиран. Огнеборци от София помагаха на колегите си в Перник. 4 екипа са били на терен. Изгорели са храсти, а в момента гори в парк Урса. Пожарникарите продължават работа и днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!