Орлин Гигов уби украинката, която миналата година преби и изхвърли гола и боса

Рени Петрова 23 юни 2024 в 18:14 26695 10

Насилникът Орлин Гигов

Снимка БГНЕС/Архив

Бившият шофьор на МВР-болница Орлин Гигов, за когото се знае, че е пребил поне пет жени, вече записа и убийство в досието си

Бившият шофьор в МВР болница Орлин Гигов, за когото OFFNews писа многократно заради серията му от побои над различни жени в София в условията на домашно насилие, е убил поредната жена, с която живеел. 

Тази вечер от Софийския градски съд съобщиха, че мъж с имена Орлин Г. е оставен за постоянно в ареста, след като е убил жена в условията на домашно насилие - Силвия К. Именно това е жената, който Гигов преби и изхвърли гола и боса през 2023 г. 

Престъплението е станало на 20 юни в столичния кв. "Красно село" при поредния скандал между двамата и след употреба на алкохол.

Сигнал за смъртта на жената е подаден от самия Орлин, както и от неговата майка. Жената е намерена на плочките в жилището с черепно-мозъчна травма. По Орлин също са открити множество травми.

Определението не е окончателно и подлежи на жалба или протест пред Апелативния съд в София.

В началото на 2023 г. съобщихме за побой над украинка, която бе изхвърлена гола и боса от дома на Гигов. Първоначалната информация бе за барикадирал се мъж в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Съседи заявиха тогава, че украинката е била "гола, боса, обезобразена до неузнаваемост. Изхвърлена в насипно състояние на площадката пред асансьора. Нямаше сили да говори, не й се разбираше нищо". МВР обаче не знаеше къде е жената след побоя

Впоследствие стана ясно, че още четири жени са били жертви на Гигов, за който само за 3 години прокуратурата е имала 10 сигнала срещу него. В средата на юли Гигов отново бе задържан, след като нападна украинката в центъра на София. Бишвият шофьор на МВР-болница бе задържан и няколко месеца по-рано - заради обиди към полицаи в столичен хотел. 

Разследване на OFFNews показа и методите на Орлин Гигов - "Спокойно, знам как да бия, така че да не личи. Ще те вкарам в гипсово корито и ще те лежа. С този нож ще те разфасовам", казвал той на жертвите си, докато ги пребива.

Дъщерята на поредната жертва на Гигов, пожелала да запази анонимност, разказа пред OFFNews, че мъжът е злоупотребявал със служебното си положение. Според другите жертви, с които репортер на OFFNews разговаря, Гигов е уволнен от системата на МВР заради системни пиянства. 

Досега OFFNews знае за пет жертви - пребитата и изхвърлена гола и боса украинка през януари 2023 г., която Гигов убил на 20 юни; друга жена, която съседи виждали преди това в блока, където Гигов живеел отскоро; двете жертви, които разказаха за ужаса пред OFFNews; и жена, живяла около месец под един покрив с него, чиято дъщеря разказа пред OFFnews за случилото се.

Въпреки множеството арести, обвинения, жертви и нападения - Гигов не бе осъден ефективно по нито едно дело. По едно от производство за домашно насилие мъжът получи условна присъда.

КОМЕНТАР НА РЕДАКЦИЯТА във видеото:

    Рени Петрова

    Рени Петрова завършва специалност "Социална педагогика" в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Присъединява се към екипа на OFFNews.bg през 2019 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    2550

    10

    alfakentavur

    24.06 2024 в 07:18

    С това ли е отбелязал "Шествието на семейството"?
    Коментар от Шкварек, пълен с "умозрения" ще има ли?
    Коментар от Корнела, чието синче е в САЩ?
    Коментар от Израждане и Двуличие?

    14048

    9

    voododoll

    23.06 2024 в 22:04

    Нека все пак не забравяме че това е човека който си беше разказвал вицове, и как бие жените и се бяха смели и говорили на “колега”… Сега ще го пуснат пак условно за да доубие и другите 4, не се притеснявайте! Все пак и съдиите и те жени имат, и те ги бият! Да живее християнското семейство и морал!

    11421

    8

    bls

    23.06 2024 в 21:32

    Т.е. да разбирам, че след като я е пребивал като куче, жертвата пак се е върнала при него? Тоя е бил за затвора отдавна, но тя е била за психиатрия.

    628

    7

    user4eto

    23.06 2024 в 21:26

    E, сега някакви коментари оте тези измикяри дето НЕ са го осъдили?
    Няма и да има. Дано същото се случи и с близките на всички тях.
    Едно е ясно, в България можеш да правиш всякакви престъпления. Достатъчно е да си от СИСТЕМАТА...

    145

    6

    Джендо Джедев

    23.06 2024 в 21:12

    Браво на "родното ни скъпо съдилище, което познавам от години" (по Буревестников). Пореден грандиозен успех!

    310

    5

    Telluris Malus

    23.06 2024 в 19:46

    Е, как ще е осъден, нали е мевереец.

    -885

    4

    nms

    23.06 2024 в 19:38

    Разбира се че няма осъждане, жените нямат зад гърба си нечие НПО, което да натисни за статии, репортажи и протести.

    1010

    3

    ПР

    23.06 2024 в 18:57

    Скъпи родни магистрати,моля ви,смилете се за. кой ли път над тоз добър човек!Той е патриот,радетел на исконните ни български идеали!Вклч.,да пийва и побийва,но го прави с чисто сърце.В прогнилите САЩ,отдавна да е зад решетките,а в Джорджия,напр.,вече да му се пече столчето за барбекю.Но вие сте БГ правосъдието-пуснете го,той ще се поправи.
    Е,до това сме го докарали.Изродите бият и убиват,а родната Темида е сляпа и глуха.Срам и позор!

    22553

    2

    dolivo

    23.06 2024 в 18:44

    психопата оставиха на улицата...

    и какво, да се надяваме накой роднина на украинката с пресен военен опит да го очисти?

    805

    1

    Putyo

    23.06 2024 в 18:32

    Eвала на съда, няма такива лешпери...
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16