Ученици излизат на протест във Враца заради убития младеж

OFFNews 14 януари 2016 в 07:42 8446 10

Ученици излизат на протест във Враца заради убития младеж

Снимка БНТ

Съучениците на убития Тодор Йорданов организират протестно шествие по улиците на Враца. Шествието ще мине през мястото, където, след побоя, почина 18-годишният младеж. На 12 януари двамата мъже го пребиха до смърт, след като той им подсвирнал с клаксона на автомобила, докато двамата пресичали. 

Шествието ще започне в 19.30 часа от площад "Македония" и ще премине през мястото на трагичния инцидент.

Окръжната прокуратура във Враца привлече като обвиняеми братята Иван и Десислав Дамянови, на 32 и на 36 години, за това, че по непредпазливост са причинили смъртта на Тодор Йорданов вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда. Двамата са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. Предстои внасяне на искане в Окръжния съд за вземане най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Това не се случва за първи път в нашия град", разказаха съученици на Тодор. Унищожиха му живота, на него и на приятелите му. Дори и доживот да влязат в затвора, никой няма да ни го върне, каза пред Нова тв съученичка на убитото момче. Според тях няма справедливост и са убедени, че двамата братя ще си платят, за да им намалят присъдата. Те са категорични, че момчето е зверски пребито. "Сега всеки си търси оправдание, за да оправдае онези двамата", каза съученичка на Тодор в коментар на твърдението, че момчето е починало, защото си е глътнало езика. 

"Това не може да продължава. Няма значение дали е млад човек или възрастен. Никой не трябва да си отива така от този свят", казаха учениците и казаха, че протестът им е насочен срещу всичко, което позволява такива неща да се случват в страната.

В петък е погребението на Тодор. 

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!