Спешна помощ в София с повиквания и за новородени с коронавирус

OFFNews 24 август 2021 в 10:44 2075 0

Няколко пъти имахме повиквания за новородени с COVID-19 през последния месец. Бебетата бяха с дихателна недостатъчност, едно от тях беше на 4-5 дни, каза по bTV говорителят на Центъра за спешна помощ в столицата Катя Сунгарска.

По думите ѝ през последното денонощие има скок на случаите. През вчерашния ден спешните медици са имали 50 повиквания за 12 часа, а през нощта са били над 40, посочи тя.

Сунгарска отбеляза, че има подмладяване при заболелите, които се нуждаят от спешна помощ, 20-30 г. е възрастовата група, която при предишни вълни не е била засегната.

Тя изрази надежда, че планът за справяне с пандемията на здравното министерство ще се изпълнява и няма да има проблем с настаняването в болница. По думите ѝ онлайн системата за свободни легла в столицата функционира още от предишната вълна и комуникацията със спешните екипи е безпроблемна.

По повод ваксинационното покритие в Спешната помощ Катя Сунгарска посочи, че голяма част от колегите ѝ са ваксинирани, има и много преболедували.

Имаме достатъчно предпазни средства, но се надявам да преминем по-леко през тази вълна и разчитам на отговорността на хората, каза в заключение говорителят на Спешна помощ в София.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков