Цветана Пиронкова стигна до 1/4-финалите на US Open, чака я мач със Серина Уилямс

OFFNews 07 септември 2020 в 23:39 10296 1

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова продължава с изключителното си представяне при завръщането на корта след тригодишно отсъствие заради раждането на първото си дете.

32-годишната българка достигна до 1/4-финалите на турнира от Големия шлем US Open, след като елиминира французойката Ализе Корне с 2:1 сета. Следващата съперничка на Пиронкова е 23-кратната шампионка от Големия шлем Серина Уилямс.

Пиронкова стигна до първия си четвъртфинал в кариерата в Ню Йорк след маратонски мач сррещу Корне, спечелен с 6:4, 6:7 (5), 6:3. Българката започна лошо мача, но след това се мобилизира и успя да затвори първата част с 6:4. Тя успя да поведе с 2:0 гейма във втория сет и имаше три точки за пробив, но ги пропусна.

Французойката влезе в силна серия и поведе с 4:2. Пиронкова изравни, а след продължителен девети гейм поведе с 5:4 и сервира за спечелване на мача. Тя стигна до мачбол, но две поредни грешки дадоха гейма на съперничката й.

Стигна се до тайбрек, който беше взет от Корне и така се стигна до равенство в сетовете. В решителната част французойката първа стигна до пробив за 2:1, но Пиронкова го върна бързо.

Решителният момент в сета и мача дойде в осмия гейм, когато Пиронкова направи нов пробив след удар по диагонал от бекхенд, за да поведе с 5:3 гейма.

При третото си сервиране за мача българката нямаше проблеми и затвори гейма на нула.

"Нереално е да се класирам за четвъртфиналите. В края на мача бях много изтощена, но просто трябваше да продължа да се боря. Не чувствах психологическо напрежение след загубения втори сет. Просто се опитах да бъда по-агресивна и съм щастлива, че се получи.

Познавам добре играта на Серина. Тя е завършен шампион и очаквам с нетърпение този мач. Сега обаче искам да се отдам на дълга почивка. Отглеждането на дете е трудно нещо, но си струва да се завърна на корта заради него", каза Пиронкова веднага след победата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови