''Правосъдие за всеки'' подкрепи протеста на майките от ''Системата ни убива''

OFFNews 04 ноември 2020 в 23:57 1837 0

Снимка FB/ Правосъдие за всеки

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка сряда пред Съдебната палата, тази седмица подкрепи майките от "Системата ни убива". 

От "Правосъдие за всеки" коментираха предложената съдебна ваканция като "спиране на правосъдието от средата на ноември до февруари."

Бившият служебен премиер Ренета Инджова призова протестиращите да не се отказват. Тя заяви: "Толкова много искахме свобода преди 30 г., че не я постигнахме, защото пренебрегнахме това, че над свободата стоят справедливостта, правото и държавният ред."

Тя каза още, че в момента няма нищо по-важно от съдебната реформа.

Адвокат Петромир Кънчев заяви, че не се отказват и ще продължават да искат съдебна реформа всяка сряда от 18:00 часа.

Емил Георгиев коментира, че от първия протест на 9 юли досега нищо не се е променило, защото от едната страна продължават да стоят протестиращите, а от другата - мутрите.

Адвокат Велислав Величков заяви, че протестът не е изпълнил своите цели, поради което той не бива да приключва.

Величков допълни, че "още не е време да се прибираме".

"Ние няма да връщаме старите си обувки, ще продължим да ги изтъркваме. Ние няма да се приберем, няма да се откажем" - каза още Велислав Величков.

След това протестът се носочи към сградата на Народното събрание, където се сля с протеста на майките от "Системата ни убива".

Към 20:30 ч. демонстрантите се насочиха към Паметника на Васил Левски, където коленичиха. Шествието продължи към Орлов мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!