Изненадващи попълнения в КФН разцепиха вота на левицата

OFFNews 24 януари 2014 в 09:28 5056 2

Ралица Агайн
Ралица Агайн

Народното събрание гласува да включи Ралица Агайн и Владимир Савов в състава на Комисията за финансов надзор.

Гласуването бе вмъкнато като извънредна точка в програмата на днешното заседание от председателя Михаил Миков. Агайн и Савов са кандидатури на шефа на КФН Стоян Мавродиев. Те трябва да заемат местата на Антония Гинева и Борислав Богоев, чиито мандати са изтекли в средата на миналата година.

Агайн ще бъде зам.-председател на мястото на Богоев. Новите членове на КФН са избрани нс 6-годишен мандат.

Внезапното попълнение в КФН предизвикаха противоречие в редиците на левицата.

"Изразявам несъгласие с начина, по който се прави предложението днес. Вчера имахме парламентарна група и там не беше казана нито дума. Друг е въпросът, че дори отчетът на КФН все още не е приет от парламента", каза червеният депутат Георги Кадиев, който често изразява несъгласие с решенията на партийното ръководство. 

"Има начини да отложим гласуването с няколко месеца, с две години, както искате", репликира нервно Михаил Миков.

Кадиев бе подкрепен от колегата си Димитър Горов ("Коалиция за България"), който настоя парламентът да назначи новите членове следващата седмица. При гласуването обаче предложението му не събра достатъчно подкрепа, а вотът на левицата се разцепи.

Владимир Савов финансист с кариера в банковия сектор. Завършил е завършил УНСС в специалност "Международни икономически отношения". Работил е в "Кредит Суис" и "Банк ъв Ню Йорк".

Ралица Агайн е родена на 2 декември 1976 г. в София. Финансист и политик. Тя бе депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание. Тя бе зам.-председател на КФН през периода 2005-2010 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!