Борисов: Ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП

OFFNews 28 ноември 2020 в 17:42 4231 3

Бойко Борисов

"Международната рейтингова агенция "Standard & Poor's" потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2' със стабилна перспектива. Според световните експерти от агенцията ние сме една от държавите с най-ниските темпове на намаляване на брутния вътрешен продукт. Заедно със запазената външна конкурентоспособност ще можем бързо да се върнем към ускорено нарастване на БВП".

Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

Той добавя, че от "Standard & Poor's" отчитат, че бюджетният дефицит ще остане умерен през настоящата и следващата година."

"Агенцията изтъква и голямото значение за българската икономика и фискална стабилност от включването на българския лев във Валутния механизъм ERM - II. Очаква се бързо възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години", пише още Борисов. Той добавя, че заедно с доклада на Moody's oтпреди близо два месеца, това е поредната добра оценка на престижна международна агенция за страната, което показва, че мерките предприети от правителството са в правилна посока и дават резултати. "Не ние, а световните експерти опровергават тезите на нашите противници за фалит на държавата. Успяваме да поддържаме икономиката и финансите, въпреки пандемията, която тормози цял свят", пише още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

3

stanimir_13

29.11 2020 в 05:13

Супер нагло и цинично е да дрънкаш тия врели некипели на фона на огромния вътрешен дълг, нарастващия външен дълг, рухналото здравеопазване и изтощените от кризата фирми. Хората, всички ние виждаме, колко сме зле. Няма нужда да ни обяснява някой, че това е добре. Е. Може пък той да е добре.

3162

2

Grigor Arssov

28.11 2020 в 22:19

А НАРОДА простичко иска.... ОСТАВКА(веднага) на бай ТУЛУП, ШАЙКАТА и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори!!!

И така ТИКВАТА и КАСКЕТЯ успяха и обединиха НАРОДА срещу себе си и песни им пеят вече....
Нов хит в нета: Мутри сбогом! Няма вече шкафчета, кюлчета...
https://youtu.be/p3OnlVfCVhg
или
https://youtu.be/A9cWSJcod3o

2900

1

Руми Лазарова

28.11 2020 в 21:52

Господин премиер, само ако знаете колко личи наредената ви изкуствено беседа за "възстановяване на българската икономика след пандемията, без поява на дисбаланси във външния и финансовия сектор през следващите две години". Дали разбирате това, което са ви написали? Защото истинското си семпло и мутренско поведение ни показвате всеки ден от или извън ЖИПКАТА. А ще се съвземем, защото няма да бъдете вече на власт (дано ви споходи и справедливост). И ако се фукате с Мoody's, само демонстрирате незнанията си по темата. Единствената ви цел е пак да сеизтъквате пред простите според вас хора и да ругаете необосновано, ревниво и завистливо президента Румен Радев. Президентът е единственият авторитет в страната, който остана на плюс.
Оставка, премиер и главен прокурор! Мутри вън!
 
X

Да помогнем на украинските деца!