Текилата е свързана със загубата на тегло, твърди проучване

ОFFNews 24 юли 2018 в 17:30 3951 0

Снимка pixabay

Ако искате да отслабнете и се консултирате със специалист, най-вероятно той ще ви каже, че трябва да забравите за алкохола.

Но любителите на текилата ще останат приятно изненадани, че ново проучване е открило връзка между алкохолната напитка и загубата на тегло.

Според изследването, представено на среща на Американското химическо дружество, текилата помага за понижаване на нивата на кръвната захар в кръвта. Това става благодарение на други захари - тези, които се съдържат в растението агаве, познато у нас като Столетник, от което се прави текилата.

Т. нар. агавини обаче са несмилаеми и действат като диетични фибри - пречистват организма от токсини и мазнини.

В изследването се допълва, че агавините са едни от най-добрите захари, които спомагат за чревен баланс. Те спомагат за чувството на ситост, което от своя страна води до по-малка консумация на храна.

За да достигнат до заключенията си, изследователите хранят група мишки със стандартна храна, но добавяйки агавини към водата им. Друга група от животинките пие вода без добавените захари. 

Мишките, които са пили вода с агавини, са консумирали по-малко храна, загубили са тегло, а нивата на кръвната им захар са намалени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика