Канадски депутат се включи в парламентарна сесия от... тоалетната. Хванаха го и се извини

OFFNews 11 май 2022 в 11:56 2133 0

Снимка Правителство на Канада/Би Би Си

Али с канадския премиер Джъстин Трюдо

Канадски депутат се е включил дистанционно в парламентарна сесия от... тоалетната. Бдителни негови колеги от конкурентна партия забелязали добре познатия им фон на нужника в сградата и не прикрили неудобната ситуация. Това принуди Шафкат Али да се извини, разказва Би Би Си.

Депутатът е от Либералната партия. В издънката го хванали в петък от Консервативната.

"Камерата беше монтирана на стената точно над задната част на тоалетната", издаде депутат от конкуренцията.

Това е вторият либерален депутат, когото хващат в неудобна ситуация по време на разговор в Zoom през последните две години.

55-годишният Али е бивш брокер. Депутат е от миналата година. Избран е от район северозападно от Торино.

От клозета се включил в дебат по законопроект на член на Камарата на общините. Няколко депутати участвали чрез видеоразговор, който бил видим само за колегите им. Депутатката от Консервативната партия Лайла Гудридж взела думата по процедурен въпрос и обявила, че нейният колега "може би участва в дебата от тоалетната". Последвало възмущение и помощникът на зам.-председателя помолил всички депутати да бъдат предпазливи в начина, по който използват устройствата си и да се съобразяват с обстановката, когато са онлайн.

Това не сложило край на случката. Въпросът къде се е намирал Али бе повдигнат на заседанието в понеделник и ръководителят на Камарата на представителите на Консервативната партия Джон Брасърд даде подробности за местонахождението и изгледа на мъжката тоалетна: каменна зидария, дървена врата, панти от неръждаема стомана и кука за дрехи на гърба на вратата. "Всичко това изглеждаше доста познато" - отбелязва той и се възмути, че депутатът се облекчавал, докато участвал в заседание на Камарата на общините - "катедралата на канадската демокрация".

Оттам нататък разобличеният Али се обадил в парламента, за да се извини за "пропуск в преценката". "Приемам този въпрос изключително сериозно и обещавам никога повече да не повтарям тази грешка", обещал той. След искреното извинение - по думите на зам.-председателя на парламента Крис Д'Ентремонт - въпросът бил приключен.

Миналата година депутатът от Либералната партия Уил Амос се извини, след като уринира по време на виртуална видео парламентарна процедура. Месец по-рано той се появи гол по време на видеоразговор с колеги, докато се преобличаше след бягане. Той не поиска да бъде преизбран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика