Абитуриент отиде по халат, джапанки и с пура на бала си в Кюстендил

OFFNews 25 май 2022 в 10:25 5911 2

Неочакван избор на тоалет за бал прочу абитуриента Марк Манчев от Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон" в Кюстендил. Снимка, на която е облечен с халат на Versace, джапанки и с пура в ръка, обиколи социалните мрежи и събра много подкрепа за избора на момчето. 

"Трябва да си различен, не го намирам за протест срещу нещо. Родителите ми посрещнаха това решение с огромни позитивни емоции и ме подкрепиха. Не съм се преобличал, цяла нощ бях така облечен. Облеклото излезе евтино и сега ще си го ползвам, за разлика от други костюми, които ще седят в гардеробите и ще събират прах", обясни днес момчето пред БНТ. 

Марк каза, че парите, които е спестил, ще вложи в сметки и данъци:"Парите ще отидат за неща, които ми трябват - сметки, данъци, а не за глупости!"

"Така реших, не се поколебах за нищо. Трябва понякога да си различен, различното понякога е добро. Не намирах нищо странно в това да ходя така... Не съм се преобличал, цяла нощ бях така в хотела и накрая вкъщи", заяви Манчев. 

Абитуриентът каза, че не е бил с дама на бала, тъй като това би променило идеята на тоалета. "Успешните хора са малко по-самотни, така да кажем, в позитивната посока. Нека кажем, че не положих усилия, защото съм мързелив", пошегува се той. 

Коментарите под публикацията със снимката изразиха силна подкрепа за решението на Марк Манчев:

"Това момче ще бъде по-запомнено от роклите с пайети, пера и дантели...изтънчените костюми с лачени обувки...подкрепям креативността му !!! Поводът е официален, но да си екстравагантен винаги е на мода!!!", пише момиче от Кюстендил, вероятно също абитуриентка. 

Куриозът е, че сред коментарите има и доста около цената на халата: "Тук се скараха за цената на халата!!! Ха, ха,...акцента е съвсем друг. Момчето просто се гаври със суетата и стреотипите на 99 % от българите", поства друг съгражданин на младежа. "Евала, възхищавам му се, много свежо", са част от другите одобрителни коментари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков