ЦСКА 1948 остава без победа в елита

OFFNews 28 август 2020 в 21:08 2468 0

Новакът в Първа лига ЦСКА 1948 продължава да търси първата си победа в елита. Тази вечер амбициозният тим, воден от легендата Красимир Балъков, записа нулево равенство като гост на Царско село, където треньор е друг именит бивш национал - Любослав Пенев.

Срещата, която се игра на Спортен комплекс "Царско село", бе изключително скучна и не предложи никакви запомнящи се моменти.

През първото полувреме единствената интересна ситуация се случи в 25-ата минута, когато Георги Русев прати топката в мрежата на Царско село след неубедителна намеса на вратаря Джони Пласид. Попадението му обаче правилно бе отменено заради двуметрова засада.

Първата голова възможност в мача се откри в 79-ата минута пред Мартин Камбуров, който засече с глава центриране отляво на Лазар Марин, но ударът му не намери очертанията на вратата на Пласид.

Със спечелената точка Царско остава начело в класирането на efbet Лига с 8, като тимът все още не е допуснал и гол във вратата си. ЦСКА 1948 пък заема 11-о място с 3 точки.

"Не мога да бъда доволен след това 0:0. Играчите и те не са доволни. Трябва да анализираме ситуацията. Имахме повече положения за гол от Царско село, което е добре, но отпред трябва да бъдем по-агресивни и да вкарваме повече голове. Имаме голмайстори в нашия отбор.

Днес бяхме компактни, стояхме добре, но може би и късметът не ни покри, за да вкараме гол. Трябва да подобрим някои неща, за да почнем да бележим. Във футбола винаги има напрежение и ние живеем с него. Разочаровани сме, че не печелим и единственият позитив е, че досега имаме само една загуба.

В паузата за националните отбори трябва да работим много сериозно. На фона на 90-те минути бяхме затворили Царско село в тяхната поливина, те ни дебнеха на контраатака, но нито ние, нито те успяхме да се излъжем", коментира разочарованият Балъков.

"Мач, в който и двата отбора мислеха за защитата. И двата отбора имаха ясни тактически задачи, които изпълниха. Ние продължаваме по нашата линия - печелим точки и не допускаме голове. Може и повече, но засега това не е малко. Като цяло добре. Може би бяхме притеснени днес и от високото място в класирането.

Не държахме достатъчно топката, но съм доволен. Невинаги може да се вкарват голове, но пак казвам, че съм доволен. Момчетата се стараха. Имаме работа, която трябва да свършим. Имаме десет дена, в които да следваме нашата програма. Доволен съм, че продължаваме да печелим точки. Недоволен съм, че е само една", каза пък Пенев.

В друг мач от кръга, игран днес, Берое постигна разгромна победа с 6:0 над Ботев Враца. Домакините вкараха три гола до почивката и още три след нея, а автори на попаденията станаха Гаюс Макута и Алиун Фал по два пъти, както и Иван Минчев и Кийлън Лебон.

Със спечелените три точки Берое събра 8 и води пред втория Царско село заради по-добра голова разлика. Ботев Враца заема 11-а позиция с 3 точки, като за футболистите на Антони Здравков това бе трета поредна загуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!