Лионел Меси си тръгва от Барселона, този път наистина

OFFNews 05 август 2021 в 21:43 4802 0

Снимка Getty Images

След 17 сезона, 778 изиграни мача и 672 отбелязани гола аржентинската мегазвезда Лионел Меси си тръгва официално от Барселона. Новината беше съобщена от сайта на каталунския клуб, който упреква за това правилата на Ла Лига, които ограничават общия бюджет за заплати на даден клуб.

На 1 юли Меси стана свободен агент, след като договорът му изтече. Нов така и не беше подписан, въпреки желанието и на двете страни за удължаване. Само преди година по същото време самият Меси изрази желание да си тръгне, но от клуба не го пуснаха, а той отказа да влезе в съдебен спор.

“Въпреки че Барселона и Лионел Меси бяха постигнали споразумение и ясното намерение на двете страни да бъдеше да подпишат нов договор днес, това не може да се случи заради финансови и структурни пречки (регулациите на испанското първенство). Като резултат от тази ситуация, Меси няма да играе за Барселона.

И двете страни дълбоко съжаляват, че желанията на играча и на клуба в крайна сметка няма да бъдат осъществени. Барселона с цялото си сърце изразява своята благодарност към играча за неговия принос за увеличаването на престижа на клуба и му желае всичко най-добро в бъдеще в личния и професионалния му живот”, се казва в изявлението в сайта на Барселона.

Засега не е ясно къде ще продължи кариерата си 34-годишния нападател, който се превърна в една от най-големите легенди и емблеми на Барселона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!