Барселона и Меси наказаха грешките на Ювентус

OFFNews 12 септември 2017 в 23:36 1824 0

Барселона стартира с победа участието си в новото издание на Шампионската лига, след като на старта победи Ювентус с 2:0 в двубой от предварителна група D.

В герой за "каталунците" за пореден път се превърна аржентинецът Лионел Меси, който отбеляза първия и изработи втория гол на Иван Ракитич, а след това вкара и третото попадение в мача.

Началото на срещата не предвещаваше такъв разгром за Ювентус. През първото полувреме атаките на гостите от Апенините бяха по-опасни, но така и не стигаха до чиста голова ситуация. Най-интересното положение пред вратата на Джанлуиджи Буфон беше в 18-ата минута, когато след нарушение срещу Андрес Иниеста се стигна до пряк свободен удар.

Той беше изпълнен от Меси, топката се отби в стената, а при добавката Буфон отрази удара на Луис Суарес. Така се стигна до последната минута, когато след взаимодействие със Суарес Меси откри с удар от около 19 метра, като прати топката в далечния ъгъл и най-сетне успя да запише гол във вратата на Буфон.

С гол в 56-ата минута Барселона сякаш пречупи надеждите на италианците. Меси нахлу в пеналта, потърси Суарес, но защитник на Ювентус върна топката, вместо да я изчисти, тя попадна у Иван Ракитич, който удвои аванса на каталунците.

В 69-ата Меси направи любимия си рейд пред вратата, като тръгна от десния фланг към дъгата, освободи си пространство за шут и от 18 метра не остави никакви шансове на Буфон с нисък и отсечен удар, като италианският ветеран остана неподвижен.

Малко по-късно Суарес прати топката в мрежата, но попадението беше отменено поради засада. Ювентус се опита да върне поне едно попадение, като понатисна, и създаде две положения, но Тер Стеген си беше на мястото. Така Барселона взе частичен реванш за отстраняването си от италианците в 1/4-финала на миналото издание на Шампионската лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков