Депутат от БСП води скинарите, кандидат-депутат напъва вратата на СУ

Последна промяна на 27 октомври 2013 в 17:19 7094 18

Депутатът от БСП Борис Цветков бе водачът на групата бръснати глави и млади социалисти, които нахлуха в СУ тази сутрин и се опитаха да предизвикат сблъсък с протестиращите студенти.

На видеото по-долу Цветков е човекът с кафявото яке, който на 0:12 мин от началото на клипа минава пред будката на охраната.

Интересен е и човекът, който между 0:11 и 0:14 мин е на преден план, после тича към входа на Ректората, а от 0:49 мин се опитва да разбие вратата. Съюият човек на 1:34 мин къса  плакатът "Окупация", закачен на вратата.

Името на този независим и неорганизиран съвестен гражданин е Ленко Петканин. Според сайта на софийската организация на БСП той е кандидат за депутат в 24 МИР - София.

В предаване на Нова телевизия от 4 септември той участва като представител на контрапротеста.

Интересно е и участието на репортера на телевизия Алфа. На 1:09 мин от клипа се вижда как "журналистът" къса декларацията на студентите,  закачена от няколко дни на таблото до входа на университета.

С групата бяха и няколко души, които редовно се движат с Радослав Каратанчев, баща на тенисистката Сесил Каратанчева. Те се появиха в двора на Университета още в петък около 22 часа. Тогава те се опитаха да се промушат незабелязано вътре. След като не успяха постояха още около 30 мин в двора и си тръгнаха. В галерията можете да видите снимки от тази сутрин и снимка от петък, когато позастарелият за студент бивш съратник на Жорж Ганчев Радослав Каратанчев дойде в двора на СУ.

Ленко Петканин и колегите му от младежкото БСП се събраха пред галерията на "Шипка" 6,  след като опитът им да поревземат университета не успя. Снимка: OFFNews Ленко Петканин и колегите му от младежкото БСП се събраха пред галерията на "Шипка" 6, след като опитът им да поревземат университета не успя.

След като скинарите и социалистите бяха изтласкани от двора на университета, те се  събраха пред галерията на "Шипка" 6.

В двора останаха хората на Радослав Каратанчев и водачката на контрапротеста Нина Гергова.

Депутатът Цветков бе главнодействащо лице и в контрапротеста на 16 август, когато бяха докарани десетки автобуси с роми и гласоподаватели на ДПС от провинцията. В звуковия файл можете да чуете и Нина Гергова, която също участваше тогава. (Малко по-късно ще качим и интервюто ни с Нина Гергова днес).

Ето го и видеото от атаката на социалистите и бръснатите глави.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2013 в 09:22

ами имаше - поне един видях. даже отблизо. бръсната глава, шапка хулиганс, якенце лонсдейл, счупено носле и кръв по муцунката - скинарче си беше. и като го ритах на скинарче някак кънтеше.

28.10 2013 в 08:28

Да се одреже главата на Борис Цветков

28.10 2013 в 08:27

Е ти сляп ли си. Не виждаш ли очевидната лъжа. Така ли те е учил баща ти и дядо ти - да подкрепяш лъжците.

Друго е ако си платен. Въпреки, че в кол център ще изкарваш повече и няма да си продаваш съвеста на боклуци.

28.10 2013 в 08:26

Скинари в подкрепа на комунистическо-турско правителство!
Only in Bulgaria.

27.10 2013 в 22:11

Фред Пери, Лонсдейл, смешни сте! Като студент на СУ, ДА СТУДЕНТ И ПО ДОКУМЕНТИ, съм горд с колегите, които окупираха ректората! А за тия мазни, брадати и смешни червени "скинари", дето не приличат на хора, но пък си дават гъзето за 15 лв. и 15 секунди слава... ПЕЯ ВИ КУР!

27.10 2013 в 21:26

Рубладжийската мафия използва червени гаулайтери, роми, скинари и криминалния контигент, за да предизвика граждански размирици и да смаже с жандармерия масовото гражданско недоволство ! И това пред очите на ЕС ! Наглостта й не познава граници !

27.10 2013 в 20:14

Пак не познахте. Не съм "копвал" нищо от никъде. Рядко копи/пействам и винаги давам линк. Така е възпитано да се прави.
Имам и давам свои аргументи. Лошото е, че насреща получавам толкова неадекватни и глупави "контра" аргументи, все едно са писани от "контра" протестиращи.

27.10 2013 в 19:58

Браво на тези младежи, които се опитаха да изгонат незаконните "укопатори" от сградата на СУ. Достойни българи. Страхливците "укопатори" избягаха панически и се барикадираха зад вратата, надничайки с уплащени физиономийки. Вероятно ще се наложи чистачките да измият добре от вътрешната страна на вратите, защиото предполагам, че иначе ще се вмирише на тоалетна.

27.10 2013 в 19:54

Явно никога не сте виждали скинари.

27.10 2013 в 18:55

А това си го копнал от блога на бедров... а бе вие фантазия и свои аргументи нямате ли или се мултиплицирате с копи/пейст?

:)