Български и френски тенисист почти се сбиха след мач, разтърва ги съдията (видео, обновена)

OFFNews 30 септември 2022 в 11:37 5170 4

Сблъсъкът между Адриан Андреев и Корентен Муте след мача им в Орлеан.

Снимка Стопкадър

Сблъсъкът между Адриан Андреев и Корентен Муте след мача им в Орлеан.

Български и френски тенисист почти се сбиха след мач снощи. До истински бой на корта не се стигна само благодарение на главния съдия, който ги разтърва.

Става въпрос за двубоя между Адриан Андреев (№247 в света) и Корентен Муте от втория кръг в турнир във Франция от сериите "Чалънджър". Спечели българинът след спасени мачболи и обрат с два на един сета. Това е втората му победа над 64-ия в света Муте в рамките на 10-ина дни.

Ръкувайки се на мрежата, Андреев блъсна с рамо французина, а стигайки до края на разделящата ги мрежа Муте започна да блъска Андреев. В този момент съдията скочи от стола си и застана между двамата, за да предотврати боя - крайно нехарактерен за спорт като тениса, нито между играчи, нито между зрителите.

“Няма да се извиня за това, което стана. Когато някой те напсува два пъти, докато те гледа в очите, трябва да го накараш да разбере, че така не се прави. Той ме заплаши и ми каза да го изчакам извън корта. Е, чаках го десетина минути, но той не се появи, а беше скрит зад шестима охранители от другата страна” - написа впоследствие 23-годишният Муте по адрес на Андреев.

Вероятно репликите са били отправени при здрависването на мрежата.

Още по време на мача напрежението между двамата тенисисти се е усетило, пишат специализираните сайтове за тенис. "Тенис кафе" отбелязва, че са прехвърчали искри, "Тенис БГ" - че французинът се е целил "с всичка сила в тялото на Адриан" и няколко пъти го е провокирал словесно.

Андреев коментира мача на пресконференцията след него.

След три поредни много наситени с тенис седмици той бил изтощен и по време на този мач бил на ръба да се откаже. Поведението на опонента му го провокирало и всъщност това му дало сила да продължи.

„Много съм уморен и исках да се откажа от мача. Чувствах се много зле, но той продължи да ме провокира, затова аз се борих. Реших, че няма да му подаря мача и играх най-добрия си тенис - каза Андреев. - От Италия се чувствам много уморен, това е третият ми пореден турнир. Започнах да се замайвам и имах чувството, че ще повърна. Затова исках да се откажа, вече бях изтощен. Почувствах и че се разболявам, затова повиках физиотерапевта. ... Той ми даде хапче, което да успокои стомаха ми. След това се почувствах по-добре, но всъщност това, че той ме провокира през цялото време ми даде много енергия. Благодаря му за това.“

За мача помежду им в Италия Андреев каза:

„Той започна да ме пита какъв ми е проблемът. Аз нямах никакъв проблем с него. Победих го, а той ми казваше, че съм много мек. Каза ми на мрежата да се ш**ам. Той има проблем с мен, аз нямам проблем с него. Не знам, той е просто луд“.

Българинът така и не разбрал защо Муте му е ядосан:

„Сега не разбрах защо е ядосан. Той започна всичко това. Днес на загрявката аз бях на мрежата, а той започна да удря с пълна сила в тялото ми. Той е просто луд, нямам думи за него. Той ми каза: „Какъв ти е проблемът? Защо ме гледаш?“. Аз съм на ретур, естествено, че го гледам - той сервира.“

За случилото се на мрежата след края на мача Андреев обясни: „Той се опита да ме удари с глава. Аз го избутах, защото той е толкова глупав“.

Успехът над Муте и третият пореден четвъртфинал на ниво Чалънджър гарантират на българина участие в квалификациите за Australian Open. Това бе и третата му победа над тенисист от Топ 100 в последните седмици.

Целият мач между Адриан Андреев и Корентен Муте:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

4

AntiZ

30.09 2022 в 12:56

Простакът си е простак, независимо дали е премиер или тенесист. Пореден пример за простотията българска, показана по хиляди телевизионни канали.

6145

3

kokoten

30.09 2022 в 12:31

...не просто,а много просто бг момченце....срам,срам,срам.....

22548

2

dolivo

30.09 2022 в 12:03

Мирише на просто българско момченце?

14048

1

voododoll

30.09 2022 в 11:58

По време на мача, нашия показва манталитет, по време на мача. По време на мача нашето момче геройски, по време на мача, псува на майка и заплашва, по време на мача. След по време на мача, нашето момче, чисто по нашенски, след по време на мача, му казва "шшш, алоооу, чакам те отвънка, тибамйакататиба", но това не се случва след по време на мача, защото нашето момче, е само въздух под налягане, като типичен представител на село Студентски град!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика