Организаторите на “Ролан Гарос” ще наказват за пропутинска пропаганда

OFFNews 13 май 2022 в 16:42 6315 0

Снимка Getty Images

Ролан Гарос

Организаторите на втория за годината турнир от Големия шлем “Ролан Гарос” в Париж засега планират да допуснат до участие тенисисти от Русия и Беларус.

Представителите на страните агресори срещу Украйна ще могат да играят под неутрален флаг при условието да не правят публични изявления в подкрепа на диктатора Владимир Путин. При изказвания на подобни мнения, те ще бъдат наказвани, коментира директорът на надпреварата - френската легенда Амели Моресмо.

“Въпросът е много сложен и няма еднозначно решение. Ние ще се придържаме към линията, приета от европейските правителства. Националните отбори на Русия и Беларус са отстранени, но не и индивидуалните спортисти, ако се придържат към строг неутралитет.

Ще бъдем много внимателни в тази посока. Ако дори един от тях направи пропутински изявления, санкцията ще засегне всички”, обясни Моресмо.

Всички руски и беларуски тенисисти бяха извадени от участие от Уимбълдън, което предизвика негативна реакция, като особено деен беше изгоненият от Откритото на Австралия заради липса на ваксинация срещу Ковид-19 сърбин Новак Джокович, който е номер 1 в света при мъжете. “Ролан Гарос” стартира на 22 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика