Петков за предполагаеми фалшифицирани от Бориславова документи: Кьорфишек на ДАНС в несериозни медии

Ружа Райчева 28 април 2024 в 10:57 25301 6

Кирил Петков и Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Кирил Петков и Лена Бориславова

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков определи твърденията, че е станал министър на икономиката с фалшифицирани документи за "кьорфишек на ДАНС". 

Вчера разследващият сайт "Биволъ" публикува статия, в която се твърди, че Кирил Петков е станал служебен министър на икономиката с цената на фалшифицирани документи, представени на Агенцията по вписванията.

Неверните обстоятелства са били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси. Фалшификацията е включвала поредица от недействителни и неистински документи, изготвени и легализирани от Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в заблуждение държавните институции, че Кирил Петков няма никакво противоречие със законите, за да бъде назначен за министър на икономиката през 2021 г., пише "Биволъ".

Днес пред БНР Кирил Петков обяви, че новината се завъртяла в "несериозни медии" и че се използва с чисто предизборна компроматна цел. Попитан от водещата на предаването "Неделя 150" Диана Янкулова как би коментирал това, че ДАНС е бил сезиран за документна измама и фалшиво подадени документи Петков отговори:

"Това е поредният ченгеджийски номер. Аз бях част от "Да запазим Корал", неправителствена организация, която се грижи единствено за това да запази тези три плажа, които запазихме на българското Черноморие. Изведнъж, 3 години по-късно, отникъде, по време на предизборната кампания, идва по-късно този кьорфишек от ДАНС. За тази кауза - "колко страшно" - това е пълен абсурд".

Кирил Петков повтори тезата си, че ГЕРБ и ДПС са едно и също. По думите му когато се гласува за Бойко Борисов, се гласува и за Делян Пеевски. Той заяви, че ПП-ДБ са осъзнали, че не могат да работят с ГЕРБ, докато не се счупи връзката между Пеевски и Борисов.

"Няма да се откажем. Не защото ни е ценна властта, а напротив - два пъти се отказвахме вече", каза съпредседателят на ПП. 

Кирил Петков отрече "волно или неволно" да е покровителствал контрабанден канал в митниците. "За Асен Василев, Николай Денков гарантирам с главата си, че не са откраднали една стотинка от тази държава", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11364

6

Sin

02.05 2024 в 10:17

"Откога Бивол е медия на Пеефски ??" Де факто - откакто заяви, че "престъплението с Корал" е като Барселонагейт. Бърд и Боец в момента обслужват ББ и Пеевски, макар и косвено. Вероятно ДАНС им подаде тази изсъхнала стръв ( промени в регистрацията на Корал, невнесени в Търговския регистър, но открти 3г. след това и точно преди изборите ! ) и те захапаха като пълни шарани. Да, надяваме се да са шарани, а не нещо друго.

5827

5

pisnamiotmutri

28.04 2024 в 19:10

3. Биволъ сега е Бърд.бг. Няма вече Биволъ.

5827

4

pisnamiotmutri

28.04 2024 в 19:09

И трябваше да се коалира с ГЕРБ за да разбере нещо, което всички знаят ;D Ма моляти се щурчо. Стига ни баламосва вече. Свърши се - убихте алтернативата.

500

3

781000

28.04 2024 в 14:13

Откога Бивол е медия на Пеефски ??

9347

2

Анализи

28.04 2024 в 13:14

Най-парцаливите жълти медии, командвани от другаря пеевски. Докъде се докарахме.

-10000

1

Кире, няма да си признаваш...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews