Ракетен удар по жилищен комплекс в Запорожие. Поне трима загинаха

OFFNews 09 август 2023 в 21:42 2563 1

обстрел

Снимка facebook.com/zelenskiy.official

Обстрелът.

Руските окупатори атакуваха украинския град Запорожие.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че в резултат на руски ракетен удар по град Запорожие са загинали трима души.

"Запорожие. Още един удар на руските терористи. По предварителна информация има данни за трима загинали. Моите съболезнования на близките. Идват спасители и на всички пострадали ще бъде оказана необходимата помощ. И това военно престъпление на Русия ще получи своя отговор", каза президентът.

Зеленски публикува и видео от последиците от удара на окупаторите по града.

Преди това секретарят на градския съвет Анатолий Куртев написа в Телеграм, че по предварителни данни са убити двама, след като ракета е уцелила жилищен квартал.

45 минути преди атаката ВСУ са предупредили, че има заплаха за Запорожие и малко след това украинските телеграм канали съобщиха за мощни взривове в града.

Южната част на града се намира на около 25 километра от фронтовата линия и руската армия периодично атакува Запорожие с ракети, изстреляни от комплекси С-300.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

10.08 2023 в 00:30

Честно, аз не виждам смисъл вече от такива "новини"... Ясно е, че с всеки изминал ден рашистите освирепяват все повече и повече. И вече не им дреме дали ще бомбандират военни или цивилни обекти, защото войната прави хората безчовечни, още повече когато не знаят защо воюват... И вижте, ще се стигне до поголовни бомбандировки без цел и посока, защото когато усещаш, че ти пари под задника, ти ставаш изверг. И така ще бъде оттук и нататък до края. Моля се само краят да е по-скоро, защото русняците са изроди, които не знаят кога да спрат. Виждате ли колко е смешно и жалко - те воюват срещу световния нацизъм... Жалки, нещастни плебеи, кланящи се на дявола и ще получат дяволска награда...