От фирмата на шеф Манчев отговарят на Георги Георгиев за гробищата в Банкя

OFFNews 22 май 2024 в 13:46 36086 8

Шеф Манчев

Снимка Фейсбук на шеф Манчев

Фирма "АЛФАГИС" ООД поиска право на отговор, след като зам.-председателят на СОС и кандидат за народен представител Георги Георгиев даде интервю за бТВ. Част от него OFFNews публикува.

Правото на отговор е изпратено от Звезделин Кралев, адвокат на фирма "АЛФАГИС" ООД. 

Публикуваме текса без редакторска намеса: 

"ШЕФ МАНЧЕВ ОПРАВЯ КОШМАРИ, А НЕ ГИ СЪЗДАВА!

Във връзка с интервю на г-н Георги Георгиев – кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, излъчено на 21.05.2024 г. в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" в рубриката „Избори 2 в 1 гласът ти се чува", от името на фирма „АЛФАГИС" ООД, изпращаме отворено писмо, с което обръщаме внимание, че при изявлението си г-н Георгиев прави опит за уронване престижа пред обществото на фирма „АЛФАГИС" ООД и в частност управителя на фирмата – Иван Манчев.

В национален ефир г-н Георгиев заяви, че известен шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лева, за да картографира и дигитализира гробищата в гр. Банкя, при положение, че има общинска фирма, която се занимава с това, което би струвало десетки пъти по-малко. Тези твърдения бяха отправени директно заедно с обвинения „за злоупотреба" и „за скандал".

В отговор на казаното от Георги Георгиев заявяваме категорично, че няма злоупотреба и скандал при подписването на договорите между Столична община и „АЛФАГИС" ООД. Те представляват пилотен проект свързан с гробищния парк в гр. Банкя и са сключени при пълна прозрачност на гражданите. Целта на проекта е да се предостави информация на обществото и на управлението на Столична община за действителното състояние и за дейността на гробищния парк, както и да се създаде и направи прозрачно управление на парка. След реализирането му всеки един гражданин ще може да провери от всяка една точка на света какво се случва с гробното място на неговите починали роднини и какво е неговото състояние, както и дали то не е предоставено неправомерно на трети лица.

Георги Георгиев заяви още, че „на един и същи ден, с една и съща фирма са сключени два договора със сходен предмет – дигитализация, картографиране на гробището в гр. Банка". Категорично заявяваме, че това твърдение е абсолютно невярно.

Сключените договори наистина са два, сключени са в един и същи ден, но предметите на тези договори не са сходни, дори напротив. Първият договор е за предоставянето на правото на ползване на разработен специализиран софтуер. Предмет на втория договор е дейността по дигитализация и цифровизация на данните. Като практикуващ адвокат, г-н Георгиев би следвало да прави разлика между тези дейности.

Георги Георгиев твърди още, че той лично се е запознал с въпросните договори като заявява, че „известен шеф-готвач, телевизионна звезда, е получил 100 000 лева" от Столична община. В отговор на това подчертаваме че към датата на изявлението, „АЛФАГИС" ООД не е получило никакво възнаграждение за извършената от него работа. Това ще се случи едва след като дигитализирането и цифровизирането на данните на гробищния парк в гр. Банкя приключи, бъде интегрирана системата ГИС – Светлина и работата бъде приета от Столична община.

Притеснителен е фактът, че в национален ефир г-н Георгиев говори категорично без да предоставя доказателства, но се опитва да формира обществено мнение. Още по притеснително е, че през годините наблюдаваме такъв тип изявления именно в период на предизборни кампании. Георги Георгиев е адвокат, член на САК, и преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски" и би следвало като професионалист в сферата на правото да знае, че за всяко твърдение трябва да се представят и доказателства. В противен случай тези факти и обстоятелства не се кредитират, а остават думи, „хвърлени в пространството".

Отправяме и въпрос към г-н Георгиев. Той твърди, че има общинска фирма, която се занимава с „това". Но не посочва защо „това" не е свършено от общинската фирма за сума, която е „десетки пъти по-малко"?

В допълнение поясняваме, че определената като „това" работа на практика представлява цифровизиране и дигитализиране на най-малкия от всички парцели /50 дка./, а именно гробищен парк гр. Банкя, управляван и стопанисван от Столична община.

В процеса на работа по картографиране и дигитализиране на парцела бяха открити сериозни нередности, свързани с воденето на статистиката на гробните места. Въпреки че по документи 240 броя гробни места са посочени като свободни, при заснемането им е видно, че върху тях има поставени паметници и рамки и не могат да бъдат използвани.

240 празни гробни места стоят запазени и продадени в гробищен парк в гр. Банкя. Можете ли да си представите колко още нередности могат да бъдат открити при дигитализацията и цифровизацията на всички гробищни паркове на Столична община, които са с обща площ от 2 900 дка.

Не на последно място, подчертаваме, че в предизборното си говорене Георги Георгиев се опитва да хвърли сянка върху дейността на фирма, която работи с над 12 общини.

Фирма „АЛФАГИС" ООД управлявана от Иван Манчев, който освен популярно лице и шеф готвач е и с висше икономическо образование. Зад тази фирма стоят доказани професионалисти в сферата на IT сектора, които разработват софтуерни продукти повече от 20 години. Доказаният професионализъм на „АЛФАГИС" ООД е потвърден и с издадени и валидни към днешна дата сертификати ISO/IEC 27001:2013, ΕΝ ISO 9001:2015."

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1005

    8

    Ендевър

    22.05 2024 в 18:15

    Рядко има себеуважаваща се ИТ компания с по-измислен и фиктивен сайт от този на „АЛФАГИС" ООД - https://alfagis.bg/team/ .
    А дупките за врътките с избягване на праговете по ЗОП са отдавна известни и изрично са запушени в закона (ако има кой да контролира прилагането му)!
    А иначе съм непри

    11977

    7

    МБ

    22.05 2024 в 18:02

    Само се оправдават, но нищо не опровергават. Историята с договора на шеф Манчев е като оная с хидроинженера Доган.

    1025

    6

    PlamenIv54

    22.05 2024 в 16:25

    Георгиев е разбирач или боко***олизач. Второто е.

    14369

    5

    случайно прочетох

    22.05 2024 в 15:15

    Ма Гошко от Раднево бил голям разбирач! Че и преподавател?
    И зам. председател на СОС, ама и кандидат за депутат!
    Ей, това Раднево какви юнаци ражда :-)))))))))))), почти като Банкя и Кюстендил!

    Заради цялата тази селяндурщина и подлизурщина в управлението затънахме!

    И Гошко трябва да е научил, че управителят на фирма я управлява, като координира всички дейности на фирмата за които има назначени съответните специалисти.
    Не е като в ГЕРБ, крадете, който както може!

    1000

    4

    bobisan

    22.05 2024 в 15:05

    Хайде да не се правят на много обидени и да разтягат подобни локуми.. На всички е ясно защо са сключени 2 отделни договора. За да не минат прага и да не се налага пускане на обществена поръчка.. И как да няма нищо сходно между 2-та договора? Право на ползване на някакъв измислен продукт и дигитализация на нещо си? Този за малоумни ли ни има?
    Фирма, регистрирана с 100 лв капитал, сключва договори за 100 хиляди? И същата фирма получава пак 50 хиляди лв от община Хисаря за същия мистериозен продукт...

    318

    3

    Valioka

    22.05 2024 в 14:39

    Апропо - не е работа и на IT-тата да се занимават с тази дейност... Тяхната работа е да правят софтуер. Все едно разработчика на софтуера за робот, който служи в неврохирургията, да се прави на хирург и да оперира болни. Ако не вярвате, направете си справка с продукта на IT-тата при наводнението в югоизточна Българи преди няколко години - летяха с дрон и постигнаха никакъв резултат, който възмути хидроинженерите. Но... това естествено не се знае. Знаем го ние от гилдията на геодезистите, които трябваше впоследствие да им бършем з@дниците...

    318

    2

    Valioka

    22.05 2024 в 14:34

    Сега, по някаква случайност аз съм геодезист и с цялата тежест на опита който имам ще ви кажа - не е работа на Шеф Манчев да се занимава с тази дейност. Нито я разбира, нито си има хабер от нея. Цената е надута, работата която ще свърши е силно под въпрос, даже направо ще кажа - никаква работа няма да свърши и още един транш от парите на данъкоплатците ще потъне в джоба на човек, който се занимава с нещо, което не му е присъщо и направо не му е работа. Защо е спечелил търга ли, ами защото има връзки и позиции. Защото е публична личност, защото е готвил за сватбата на някой от з@дницiте които са на власт, защото някой му е уредил търга да го спечели... С други думи, хич не ми дреме как се е набутал в тази материя, но просто това е поредната българска простотия... Както всичко останало в тая държава...

    3251

    1

    динозавър

    22.05 2024 в 14:20

    Достоен ученик на началника си Боко.
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София