Стефка Накова спечели конкурса за най-атрактивна снимка от Prestigio Офроуд фестивал

Юлиан Христов 15 октомври 2013 в 15:37 2781 5

Кирил Цветанов от Видин. Снимка: Стефи Накова
Кирил Цветанов от Видин. Снимка: Стефи Накова

Стефка Накова от OFFroad-Bulgaria спечели конкурса за най-атрактивна снимка от Prestigio Офроуд фестивал, който се проведе край столичния квартал Суходол през юни.

Стефка, която е част от екипа на OFFNews, снима състезателя Кирил Цветанов от Видин. Тя улови един от най-запомнящите са моменти от състезанието, когато Цветанов заседна на последния и един от най-трудните участъци от състезанието. Докато изчака да го изтеглят, той невъзмутимо запали цигара.

Стефка спечели фотоапарат Pentax Optio M900 и ѝ беше връчена от Трифон Пальонгов, представител на Вип Трейдинг, вносители на Pentax за България.

Днес стана ясен и първият Български отбор, който ще замине в края на ноември за офроуд състезанието Rainforest Challenge. На пресконференция пред Националния стадион „Васил Левски“ беше демонстрирана машината, с която българите ще участват в надпреварата.

Екипът е в състав: пилот - Иван Киров, навигатор - Петър Цанов, механици - Ивайло Цанов и Димитър Ортаков (Омбрето) и единствената дама в екипа, Теодора Велева - мениджър и медия отразяване.

Идеята се ражда преди година когато Петър Цанов присъства на състезанието като кореспондент на списание OFF-road.BG: "Имах честта да се докосна до магията на това екстремно приключение, което ме промени и ме накара да мечтая за участието ми като състезател в предизвикателството на дъждовната гора. Веднага след завръщането ни със Събин през 2012, идеята за български отбор на Rainforest Challenge стана още по-силна и не ми даваше мира, особено след последния ми разговор с Луис Уии (създател на RFC) и думите, които той ми каза. Започнах да търся подходяща база за създаване на състезателен автомобил, мотивиран и подготвен екип, както и финансиране за адекватно участие. Преминах през тежки решения, почти непреодолими премеждия и саможертви. Обмислях различни варианти и вече знам кои са хората, на които мога да се доверя – отборът е готов. Предвид спецификите на състезанието и смутните времена, в които живеем, тези задачи се оказаха най-трудните препятствия преди стартовата арка. Отвъд тях е само джунглата. "

The International Off-road Challenge of Malaysia - Rainforest Challenge е offroad състезание за автомобили 4х4, което се провежда в Малайзия. От 28 ноември до 9 декември , ще се проведе 16-тото му издание в което ще вземат участие екипажи от цял свят. Общо 32 националности превръщат това състезание в най-интернационалното в света. Тази година редом с другите знамена на старта за първи път ще се развее и българския флаг. Невероятно трудни терени и климатични условия, оцеляване в джунглата, доживотни приятелства доказани в спасителни акции и екипна работа, изпитание на силата и характера - Rainforest Challenge предлага всичко това във всяко свое издание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки