Иван Таков: Спаси София надграждат ''хубаво е, но не е готово'' с ''хубаво е, но е наобратно''

Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по Патриарха, Витоша и Фритьоф Нансен, заяви той

OFFNews 02 май 2024 в 12:25 2992 2

Иван Таков

Снимка БСП-София

Инатът на заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов и на общинските съветници на "Спаси София" ще струват много скъпо на софиянци.

Това заяви Иван Таков, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност и на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС. Той направи този коментар по повод отказа им да се съобразят с призива на общинските съветници от МК "БСП за България", ГЕРБ, ИТН, "Синя София", ВМРО и петимата независими незабавно да бъде спряна работата по ремонта и реорганизацията на движението по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен".

"Тази реорганизация, която правят по време на празниците, е пълно безобразие. Стесняването на булевардите до две ленти за движение на автомобилите ще предизвика тапи и задръствания. Видяхме, че се образуват колони даже в почивните дни, в които София е празна. Вместо да решават проблемите с движението в града, заместник-кметът и съветниците от "Спаси София" създават нови, много по-големи, коментира Иван Таков.

Скандални и безумни са действията им. Не разбирам пасивността по въпроса и на кмета Васил Терзиев. Оставам с впечатлението, че и той подкрепя тази безумна реорганизация на движението в центъра на София. Ще направим необходимото, за да спрем безобразията по булевардите "Патриарх Евтимий", "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Решаването на този голям проблем, който създадоха от ПП-ДБ-СС, със сигурност ще излезе прескъпо на Столична община, съответно на гражданите на София. По време на управлението на ГЕРБ станахме свидетели на "ремонт на ремонта" и "хубаво е, но не е готово", а ПП-ДБ-СС надграждат с "ремонт на реорганизацията" и "хубаво е, но е наобратно".

Председателят на комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС е категоричен, че управлението на София не може да става напук на гражданите. "Кметът и съветниците са длъжни да работят за удобството на хората в София, а то се постига с търпение, разговори и разумни решения", каза той.

Иван Таков припомни, че на последното заседание на комисията на 22 април заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов излъга всички. Тогава той заяви, че ще бъде направен само ремонт на пътната настилка на двата булеварда и няма да има реорганизация на движението.

"Тогава той излъга не само нас, членовете на комисията, но и гражданите, които присъстваха - представители на живеещите в района и на колоездачите, които подкрепят реорганизацията, каза той. - На комисията положихме усилия да намерим решение, което да удовлетворява и двете страни. Моето предложение за среща, с участието и на представители на Дирекция "Транспорт", на която да говорим спокойно и да се разберем, беше прието и от представителите на живеещите в района, и от тези на колоездачите. Те започнаха да си говорят още на комисията. Поискахме от заместник-кмета да ни предостави и проектите за реорганизацията на движението. Нищо от това не се случи. Получихме само една огромна лъжа. Няколко дни по-късно станахме свидетели на изпълнението на безобразната реорганизация на движението, което предизвика нови протести на гражданите, живеещи в района, и подигравки с изпълнението й. Това е недопустима гавра с хората в София", каза още Иван Таков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2800

2

genchbench

02.05 2024 в 16:48

Иване, ти от провинцията ли си или си много малък? Щото Фритьоф Нансен вече беше двупосочен... ще видиш резултата, когато го пуснат... Ама тогава няма да се изказваш бодряшки, ами ще се скриеш в миша дупка.

Аман от глупаци с Дънинг-Крюгер синдром.

1000

1

ivanpetrov8715

02.05 2024 в 15:32

вчера минах през мястото и всичко изглежда супер и подкрепям новата организация, най-после ще се съединят вело-алеите в центъра... иначе си нямаме угодия!