Реакциите на гилдията за брака между Бареков и Росен Петров

ОFFNews 10 февруари 2014 в 13:25 38144 40

Росен Петров

Снимка bTV

Росен Петров

Новината за присъединяването на тв водещия Росен Петров към партията на Николай Бареков предизвика бурно неодобрение сред медийната гилдия. Дори доскорошни колеги на Петров като Венелин Петков и Миролюба Бенатова не скриха възмущението си.

В предаването си в неделя Росен Петров съобщи, че се присъединява към "България без цензура"

Ето как популярни журналисти и работещи в медийната сфера експерти коментираха в социалната мрежа новината:

Венелин Петков, bTV: "Операция ГНУС. По-долнопробно нещо не бях гледал по никоя телевизия. — feeling sick."

"Трябваше да участвам в предаването днес по темата Македония и бТВ Документите. Отказах, щом разбрах, че Бареков е бил "пожелан да говори". Но такава свинщина не си бях и представял, че може да се случи."

"Мъчиш се да направиш нещо, работиш с години, защото вярваш, че има смисъл... И БЛЯК - заливат те с кофа гадна помия (позорът "Орлов мост", например - онзи протест, който не съществуваше). Ставаш, продължаваш, работиш, защото вярваш, че все още има смисъл и БЛЯК - нова кофа помия! Този път позорът Росен Петров. Колко позор още трябва да изтърпим???? Айде някой да ме убеди, че има смисъл, ако може. Щото и най-безнадеждният оптимизъм си има някакви граници."

Миролюба Бенатова: "Далеч съм. Не гледах. Но съм щастлива, че си тръгнах от бтв преди този момент, който приятелите, на чиято преценка вярвам, наричат СРАМ."

"Но да добавя, че стискам палци на колегите от "Новините", да не бъдат наведени от новата шефка - бивша редакторка на Росен Петров! Ако има мъжки характери, сега е време да проличи."

"Хайде, лека нощ! И хаирлия на младоженците:) дали ще девствена булката от днешната сватба само се чудя:))"

Светлана Джамджиева, бивш гл. редактро на "Труд""Росен Петров ни демонстрира какво значи обективно интервю... с Бареков. Да му беше направил една... по-обективно щеше да изглежда..." 

Росен Петров се сбогува с публиката на БиТиВи, защото отива да става вътрешен министър на Бареков.... А аз отивам да си купя билет за някъде..."

Деница Сачевa, пиар експерт: "България - държавата, в която телевизиите членуват в партии."

Ирен Филева, БНР: "Телевизиите сигурно са полудели.
Телеграма до Нели Крус и Вивиан Рединг"

Самуил Петканов, Неновините!: "След като Росен Петров в прочувствена реч призова за полицейщина и агентура, аз спрях предаването, но сетне бил обявил, че става член на Цензурата, започвайки интервю с Барека. Шут ми нао."

Ивет Добромирова, пиар експерт: "Надявам се, от днес стана окончателно ясно, че бТВ минава в онази част от медиите, на които не се вярва. т.е. не се и гледат. да се знае..."

"Официално. В България медии няма. В ситуация сме, при която изключенията потвърждават правилото!"

"бТВ = КОЙ"

Николай Стайков, "Норешарски":" Има нещо жестоко и красиво в начина по който сегашното време оцветява всичко в истинския му цвят. Времето е истински лакмус - една част от мен се кръсти, другата се радва.
И вярвам, че идват по-добри времена, ако ще и да минем през, ъъъ, пречистване да го наречем, макар и с кафеникав отенък.
Няма да споменавам хората, които са повод за това признание, не го заслужават."

Иван Бакалов, е-vestnik: "Превъзмогнах се и изгледах Бареков и Росен Петров. Тия са в парламента, свиквайте с тази мисъл. Страхотна кампания почнаха. Майките, дядовците, патриотите, промяната... Иначе театрото с декларации, кортик и обяснения идва малко в повече, но не се чудете, че ще влязат. Със сигурност ще има и още лица от екрана, които ще се включат.
Мнозина се дивят как така тия двамата. Ами в България живеят и такива хора, които искат да слушат патриотични работи, искат промяна (тя не е патент само на РБ и протестиращите), искат и да имат избор извън БСП, ГЕРБ и РБ.
Т. нар. протест не роди нищо освен пърформанси и лозунги "кой" и "червени боклуци" и затова изтече в канала. А тези показват на екран как се прави партия, колкото и да ти се припикава, като ги слушаш."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков