Рийз Уидърспуун, Дженифър Анистън и Мерил Стрийп започват борба със сексуалния тормоз

OFFNews 02 януари 2018 в 13:57 19560 0

Снимка Instagram

Група от повече от 1000 жени от шоубизнесз създадоха цялостен план за борба със сексуалния тормоз в различните сфери, съобщи CNN.

Фондацията се казва Time's Up (Времето изтече) и официално бе представена в понеделник в „Ню Йорк Таймс“ след лавинообразния скандал, започнал с обвинения през октомври срещу бившия вече филмов магнат Харви Уайнстийн.

Режисьорът Ава Ду Вернай, продуцентът Катлийн Кенеди и десетки актриси и актьори, сред които Америка Ферера, Ема Стоун и Констанс Ву, представиха мисията на Time's Up в отворено писмо.

В него пише, че актрисите са решили да търсят начин да се борят с тормоза във всички сфери, след като получили писмо в подкрепа на дейността си дори от Alianza Nacional de Campesinas (Национален съюз на земеделските производители) през ноември.

В това писмо алиансът признава за случаите на сексуален тормоз и пише: „За съжаление, не сме изненадани, защото това е реалност, която познаваме прекалено добре“.

„Безброй жени, работещи в земеделския сектор в страната ни, страдат мълчаливо поради широко разпространения сексуален тормоз и насилие, с които се сблъскват на работа“, споделят те.

„Time's Up“ вече е събрала фонд от 13 милиона долара, за да субсидира правната подкрепа на „жени и мъже, които са преживели сексуален тормоз, насилие или злоупотреба на работното място“, обяви уебстраницата на GoFundMe.

Сред основните донори на фонда са Рийз Уидърспуун, Шонда Римс, Опра Уинфри, Дженифър Анистън, Мерил Стрийп, Стивън Спилбърг и Кейт Капшоу.

Холивудските агенции ICM Partners, William Morris Endeavour, United Talent Agency и Creative Artists Agency са дарили повече от 1 милион долара.

„Time's Up“ насърчи всички актриси да носят черни рокли на наградите „Златен глобус“ в неделя, за да демонстрират половото и расовото неравенство и да повишат осведомеността за инициативата на фондацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови