Опра Уинфри, Елтън Джон и други звезди почетоха Арита Франклин

OFFNEWS 17 август 2018 в 16:55 2858 0

Легендата в соул музиката Арита Франклин почина в сряда, а много звезди почетоха паметта ѝ с публикации в социалните мрежи. 

Сред тях бяха Опра Уинфри, Елтън Джон, Лейди Гага, Елън Дедженеръс и Хю Джакман.

"Загубата на Арита Франклин е удар за всеки, който обича истинската музика: музика от сърцето, душата и църквата. Гласът й беше уникален, свиренето ѝ на пиано подценено - тя беше един от любимите ми пианисти", написа сър Елтън Джон в Twitter.

Водещата на "Шоуто на Елън Дедженеръс“ сподели, че цял живот е обичала музиката на Франклин и изрази подкрепа към семейството ѝ. 

В публикацията си Лейди Гага почете приноса на кралицата на соул музиката и вокалните ѝ умения.

"Ти си легенда и душата ти никога няма да бъде забравена", добави изпълнителката на Poker face.

Опра Унфри сподели обща снимка от участие на Франклин в шоуто ѝ със заглавие "Ще ни липсваш, кралице".

Актьорът Хю Джакман пък публикува видеоклип от 59-ите награди "Тони" през 2005 година. В него той изпълнява песента Somewhere от "Уестсайдска история" заедно с Франклин. 

"Един от най-важните моменти в моята кариера бе да пея на една сцена с Арита Франклин. Това беше невероятно изживяване. Една от най-великите певици на всички времена. Ще липсваш на всички ни", пише Джакман под видеото. 

В началото на седмицата стана явно, че 76-годишнсата певица е сериозно болна, а лекарите не даваха надежди за оздравяването ѝ. Близките на Франклин се събираха да си вземат последно сбогом с нея в болница в Детройт, където тя беше настанена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови