Не край на кариерата си слага Лизо, а ще работи за вдъхновение за тормозените

OFFNews 06 април 2024 в 14:31 1647 0

Лизо

Снимка Getty images

Лизо

Лизо се отметна от думите си, че слага край на кариерата си заради лъжите, които се говорят за нея, и написа в Инстаграм какво е имала предвид под "отказвам се" – да престане "да обръща внимание на негативната енергия".

В петък миналата седмица звездата обяви с публикация в Инстаграм, че "се отказва" заради лъжите, изричани срещу нея, но не поясни какви са намеренията й. Тя поясни, че й е омръзнало да й се подиграват и да я критикуват заради външния вид.

"Това, от което няма да се откажа, е радостта от живота ми - да правя музика, да се свързвам с хората, защото знам, че не съм сама. В никакъв случай, под никаква форма, не съм единственият човек, срещу когото е насочен негативен глас, който сякаш е по-силен от позитивния", заяви тя.

Певицата добави, че ако е дала сили дори и само на един човек да се защити срещу хули е направила "повече, отколкото би могла да се надява", посочва БТА.

Първоначалното изявление на Лизо, че напуска, беше направено само ден след като адвокатът на трите бивши танцьорки от екипа й, които я съдят за сексуален тормоз, порица Демократическата партия на САЩ за поканата към певицата да участва в програмата на благотворителна вечер за набиране на средства за кандидат-президентската кампанията на Джо Байдън в Ню Йорк.

Миналата година през август срещу Лизо беше заведено дело от танцьорките Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес, които я обвиниха в сексуален тормоз, както и в създаване на враждебна работна среда, съобщиха тогава световните агенции. Жалбите им включваха също тормоз въз основа на религия, раса, увреждания, фигура. След седмица още шест или повече души от танцовата трупа на Лизо я обвиниха в лошо отношение със сходни оплаквания.

В отговор на подадените срещу нея искове Лизо заяви, че "абсолютно никога не би критикувала или уволнила служител заради теглото му и нарече твърденията "неверни" и "търсещи сензация истории". През септември миналата година тя поиска от съда да отхвърли исковете, но съдия даде ход на делото.

В края на септември дизайнерката Аша Даниълс заведе дело срещу Лизо с обвинението, че докато е работила за турнето на изпълнителката, е преживяла "унижение, принудителен физически труд, отказ на медицински грижи, сексуален и расов тормоз", защото е чернокожа. В отговор Лизо я описа като "недоволна" служителка, която "отказва да изпълнява нарежданията на своите ръководители и мениджмънта на турнето, не изпълнява възложената й задача и накрая просто се забавлява и отказва да се яви на работа". Тя поиска и този иск да бъде отхвърлен, но молбата й не беше уважена.

Рожденото име на Лизо е Мелиса Вивиан Джеферсън. Родена е в Детройт и израства в Хюстън. Тя започва кариерата си през 2013 г. Успехът идва през 2019 г. с албума Cuz I Love You, който й носи осем номинации и три отличия "Грами". Миналата година тя печели четвъртото си грамофонче за запис на годината за хита About Damn Time. Лизо има също награди на "Билборд", БЕТ , MTV, "Соул трейн".

Лизо е учила флейта и иска да стане класически музикант, но напуска колежа още през първата година, защото умира баща й. Следва тежък период на безпаричие. Тя не мисли да става певица, но отговаря на обява, в която търсят солистка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки