Харви Уайнстийн заплашил с убийство Салма Хайек

OFFNews 14 декември 2017 в 20:24 11048 0

Снимка Instagram

Известният със сексуалните си посегателства режисьор Харви Уайнстийн е заплашил Салма Хайек с убийство, след като тя отказала да бъде интимна по какъвто и да било начин с него. Това разказа актрисата в интервю за вестник New York Times.

През 2002 година, когато актрисата участва и съпродуцира филма "Фрида", Хайек работика с Уайнстийн, който притежавал компанията "Мирамакс". По време на снимките той си позволявал да я притеснява по всяко време на денонощието и ставал агресивен всеки път, когато актрисата отказвала да се подчини на сексуалните му желания. 

"Той беше моето чудовище. Думата "не" го вбесяваше и той ставаше агресивен. Дори ме заплаши, че ще спре продукцията на филма. Години наред изпитвах ужас от него и сега, след като видях колко жени проговориха за поведението му, събрах смелост да разкажа историята си", разказва Хайек.

Най-отвратена била от това, че трябвало да заснеме сцена, в която е гола с друга жена. Актрисата споделя, че я е притеснила не толкова ситуацията, колкото фактът, че удовлетворява желание на Уайнстийн, тъй като той предложил да има такава сцена.

Актрисата обясни, че докато няма равенство между мъже и жени, такива неща ще продължават да се случват и никой няма да бъде наказван за действията си.

След публикуването на интервюто, говорителят на Уайнстийн заяви, че думите на Хайек са неверни и че Уайнстийн винаги я е уважавал и дори я избрал за ролята на Фрида пред Дженифър Лопес, която била по-популярна по онова време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови