Бритни Спиърс с рекорден хонорар за мемоарите си

Лора Костова 23 февруари 2022 в 15:16 5423 0

Снимка Getty Images

Бритни Спиърс най-накрая ще получи шанса да разкаже историята си. Според Time, суперзвездата е подписала договор за 15 милиона долара с издателя Simon & Schuster за мемоари, в които ще разкаже живота си досега.

Същата сума получи и бившият президент на САЩ Бил Клинтън за автобиографичната си книга "Моята живот". Най-висок до момента е хонорарът на съпрузите Обама, които получиха за мемоарите си 60 млн. долара.

Новините за книгата идват три месеца след края на 13-годишното „изчезване“ на Спиърс, след като съдия разреши да бъде свалено попечителството над 40-годишната певица, с аргумента, че тя трябва да има контрол върху личния си живот, финансите и медицинските решения, свързани със здравето ѝ.

Вече са известни и подробности за книгата, въпреки че от издателството Simon & Schuster отказаха да коментират детайлите по сделката. Все пак стана ясно кои ще са водещите теми, които феновете на Бритни чакат с нетърпение.

Раздялата с Джъстин Тимбърлейк

Раздялата на Спиърс и Тимбърлейк през 2002 г., след тригодишна връзка, предостави „храна“ за клюките около двамата изпълнители. Именно тя бележи и началото на спорните отношения на Спиърс с таблоидите.

След раздялата Тимбърлейк заяви публично, че Спиърс му е изневерила, но самата тя отрече. Тимбърлейк проговори за връзка им, докато промотираше албума си Justified и песента „Cry Me a River“, посветена на изневярата. В резултат на това Спиърс беше демонизирана в пресата. Близо 20 години след края на връзката им Тимбърлейк се извини чрез изявление в Instagram, адресирано и до Джанет Джаксън, заради гафа на Super Bowl XXXVIII.

Внушението „лошата майка“

Спиърс беше безмилостно "разкъсвана" от медиите през по-голямата част от кариерата си, а след като стана майка, тази тенденция се засили още повече. Пресата следеше всяка нейна стъпка, тя беше многократно упреквана за родителския си подход. Папараци я следваха навсякъде, като често застрашаваха нейната безопасност и улавяха неудобни моменти от ежедневието ѝ, например докато шофира с бебе в скута си. Таблоидите използваха това, за да я нарочат като „лоша“ майка. Спиърс има двама сина и споделя попечителство с бившия си съпруг Кевин Федърлайн.

Принуждавана да ползва спирала

Един от най-смразяващите моменти в съдебните показания на Спиърс е през юни 2021 г. Тогава тя свидетелства, че е била принудена да използва спирала срещу забременяване, въпреки желанието ѝ да има още деца. Тогава поддръжниците на Спиърс останаха втрещени смущаващото разкритие. Сега Бритни вероятно ще разкаже повече подробности около този момент от живота си. През месеците, когато даваше показания в съда, тя беше помолена да свидетелства пред пред Конгреса във връзка с  дискусията за репродуктивния контрол и принудителната стерилизация. Явно има още какво да каже по темата и всички са нетърпеливи да го чуят. 

Снимка: Getty Images

Какво мисли Бритни за движението #FreeBritney

Въпреки огромната популярност на певицата, причините, поради които нейният случай се превърна в ключова точка на културния дискурс, свързан със злоупотребата с власт, беше движението #FreeBritney.

Това бе кампания, започната от верните фенове на поп звездата. Поддръжниците ѝ призоваха за по-задълбочено разследване на потенциалната злоупотреба и експлоатация, които Спиърс може да е претърпяла, в резултат на попечителството от баща ѝ. Това се случи още преди самата Спиърс да говори публично срещу своите настойници.

Певицата благодари на членовете на движението по време на съдебното си изслушване за това, че са ѝ дали сили да отстоява себе си: „Заради тях съм тук днес. Благодарение на тях имам сили да говоря срещу семейството, което накара мен и феновете ми да замълчим с години.”

Музиката

Шумните заглавия около личния (и съдебен) живот на Спиърс, "заглушиха" нейното незаличимо влияние върху музиката. От многобройните ѝ хитови албуми, революционното използване на визуалната култура, до емблематичните изпълнения и изграждането на сценичен образ - влиянието на Спиърс върху поп културата остава вездесъщо.

Как се чувства Спиърс, гледайки назад към моментите си в студиото и на сцената? Кои песни означават най-много за нея? Отговорите на тези въпроси вълнуват верните ѝ фенове, които се надяват да ги научат от книгата. 

Лора Костова, главен редактор на happy-woman.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!