Бащата на Бритни Спиърс е съгласен да се откаже от попечителството й

OFFNews 13 август 2021 в 14:24 4110 0

Снимка Getty Images

Бащата на Бритни Спиърс се съгласи да се оттегли като попечител на певицата и се ангажира да участва в „преходен период“ към ново правно споразумение.

Адвокатът на Джейми Спиърс обаче настоява, че "няма реални основания" той да се оттегли и не даде срок кога бащата на певицата ще се откаже от ролята си.

Адвокатът на поп звездата заяви, че това е "голяма победа за Бритни Спиърс и още една стъпка към справедливостта".

Кариерата на певицата е в ръцете на настойници от 2008 г. насам. Тя подаде искане баща й да спре да контролира собствеността й и заяви, че няма да излиза на сцената, докато той остава в ролята на попечител.

В съдебните документи, подадени в четвъртък в отговор на петицията на звездата, адвокатът на Джейми Спиърс заяви, че той ще бъде "в позиция да се оттегли", когато някои въпроси бъдат разрешени.

Той допълни, че Джейми Спиърс е бил "непрестанно цел на неоправдани атаки" и не вярва, че "публична битка с дъщеря му ще бъде в неин интерес".

Ходът беше приветстван от адвоката на Бритни Матю Розенгарт. Той обвини Джейми Спиърс в "срамни и осъдителни атаки" и каза, че трябва да спре "да хвърля лъжливи обвинения и да прави евтини номера".

Розенгарт добави, че разследването на действията на хората, които участват в управлението на състоянието на Спиърс, ще продължи.

Споразумението, постановено от съда през 2008 г., когато бяха изразени опасения за психичното здраве на певицата, дава на Джейми Спиърс контрол върху имотите на дъщеря му и други аспекти от живота й.

През последните месеци тя се опита да го отстрани от позицията и призова да бъде обвинен в „злоупотреба с попечителството“.

Спиърс непрекъснато отрича всякакви обвинения в неправомерни действия и изразява загриженост за благосъстоянието на дъщеря си.

Движение на фенове, известно като кампанията #FreeBritney, иска певицата да си възвърне автономията по отношение на делата си.

Продължителният съдебен спор привлича ново внимание през 2021 г. след излизането на документалния филм Framing Britney Spears, в центъра на който е конфликтът около попечителството на певицата.

39-годишната звезда по-късно сподели пред съдия, че е била насилвана да взима успокоителни, да изнася концерти против волята си и не й се разрешава да се омъжи отново и да има още деца.

Попечителството над Спиърс е разделено на две части. Едната е за нейните имотни и финансови дела, а другата е за нея като личност.

Джейми Спиърс се оттегли като личен настойник на дъщеря си през 2019 г. поради здравословни проблеми, но продължи да наблюдава нейните бизнес дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!