Ашли Джъд съди Харви Уайнстийн заради възпрепятстване на кариерата й

OFFNews 02 май 2018 в 20:57 12191 0

Снимка Instagram

Актрисата Ашли Джъд е завела дело срещу Харви Уайнстийн, в което твърди, че продуцентът е направил обидни изказвания за нея, които са повлияли отрицателно на кариерата й, след като тя е отказала да бъде интимна с него, информира CNN, позовавайки се на получените от съда документи.

Обвинението твърди, че през 1998 година Уайнстийн е убедил режисьорът на „Властелина на пръстените“ Питър Джаксън и неговия партньор Фран Уолш да не работят с Джъд.

Причината според филмовия магнат била, че в миналото неговото студио имало „неприятно преживяване“ с актрисата.

След това изказване кариерата на Джъд е пострадала сериозно, тъй като заради Уайнстийн тя е загубила възможността да участва в една от най-награждаваните филмови продукции.

„Уайнстийн си е отмъстил на г-жа Джъд, тъй като година по-рано тя е отказала да бъдат интимни по време на бизнес среща в хотелска стая“, заяви адвокатът на актрисата.

„Най-основно разследване на фактите ще разкрие, че г-н Уайнстийн нито е безпокоил г-жа Джъд, нито се е намесвал в кариерата й, а вместо това не само е подкрепял работата й, но е одобрил участието й в два от филмите си през следващото десетилетие“, каза в изявление адвокат на обвиняемия.

Джъд участва във филма „Фрида“, разпространяван от Мирамакс през 2002 година и в „Имигранти“, разпространяван от The Weinstein Company през 2009 година.

В изявлението на адвокатът на Уайнстийн също така се твърди, че той се е борил за г-жа Джъд като свой първи избор за водещата роля във филма „Добрият Уил Хънтинг“ и всъщност е уредил актрисата да лети до Ню Йорк, за да участва в прослушването.

През декември 2017 година в интервю за новозеландския сайт Stuff Джаксън заяви, че Уайнстийн го е възпрепятствал да работи с Джъд.

„Спомням си, че екипът на Мирамакс ни каза, че да работиш с Ашли Джъд е кошмар и ние трябва да я избягваме на всяка цена. Това вероятно беше през 1998 година“, казва Джаксън.

"Питър и Фран ми показаха всички идеи, декори, костюми, всичко. Попитаха коя от двете роли предпочитам, а после не чух нищо повече от тях. Оценявам, че истината най-накрая излезе наяве. Благодаря ти, Джак“, гласи публикация на Джъд в Twitter от декември 2017 година.

Към днешна дата обвиненията срещу Уайнстийн варират от тормоз до изнасилване и включват истории на повече от 80 жени.

„Никой човек, независимо от работата му и индустрията, в която работи, не трябва да губи професионалните си стремежи и правото да изкарва прехраната си заради злоупотребите на по-могъщите. Г-жа Джъд започва това дело, за да защити този принцип и да поправи вредите, които Уайнстийн е нанесъл на нея и на много други“, коментира адвокатът на Джъд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови