16-годишната Никол Паласчева е една от сензациите на италианския XFactor

Младата българка получи 4 ''да'' от журито на италианската версия на световното музикално риалити

OFFNews 01 октомври 2021 в 13:28 11894 0

Младата българска певица Никол Паласчева, която живее в Италия, се превърна в една от сензациите в италианската версия на световното музикално риалити "XFactor".

Едва 16-годишната млада дама изпя песента на ZAZ “Je Veux”. Това накара всички съдии в шоуто: менторът на Maneskin и лидер на Afterhours, Manuel Agnelli; популярният рапър и тийн идол Hell Raton; певицата EMMA и световноизвестният MIKA, който през 2007г. подлуди всички с хита си "Relax, Take It Easy" – да изразят възторга си и да я приемат в шоуто.

Освен единодушното одобрение на звездното жури, българската тийнейджърка си спечели и обожанието  на публиката. Многобройните й италиански фенове вече изписват на плакати името Nika Paris - псевдонимът, с който младата българска певица се представя в шоуто.

Идеята да приеме лесно за произнасяне име в чужбина е на Дарияна Куманова-музикален продуцент и ментор на Никол. За своята талантлива ученичка най-популярната българка в Италия споделя: „Забелязах я още, когато беше на 9 години и я чух да пее в един конкурс, на който бях жури. Веднага усетих, че е невероятен талант. Изпълни песен на ZAZ на перфектен френски език и определено ме впечатли. Още тогава й казах: „когато станеш на 15 години ще се видим“.

Никол е родена в София. Възпитаник е на френския лицей "Виктор Юго", а в момента и на Международна гимназия Златарски. „Афинитетът към френските песни и френския език идва от моя дядо, който е бил голям франкофон“- споделя Nika и добавя, че всъщност говори английски, испански и италиански.

Никол Паласчева не е съвсем непозната за българската публика.

През 2014 г. тя беше един от участниците в „Големите надежди“- детското музикално реалити, продуцирано от Магърдич Халваджиян и Global Films. Виждали сме я и като избор за партньорка на г-н Андреев в „Шоуто на Слави“, както и в селекцията за детската Евровизия.

В чужбина Nika печели първа награда в конкурса „Pop, rock, jazz lab” и трета награда в “Sanremo junior”.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II