Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Личните лекари, които не ваксинират срещу COVID-19, без бонус за първа линия

OFFNews 19 май 2021 в 13:39 1174 0

Личните лекари, които отказват да поставят препоръчителни ваксини (каквато е ваксината срещу COVID-19) на пациентите от листата си, няма да получават бонус за първа линия.

Това предвижда проект на Методика за изменение и допълнение на Методика за определяне на размера на сумите, заплащани от НЗОК на изпълнители на медицинска помощ, на дентална помощ и на медико-диагностична дейност за работа при неблагоприятни условия по повод обявена епидемична обстановка, съобщиха от Здравната каса.

Изпълнителите на първична медицинска помощ (общопрактикуващите лекари), които отказват да поставят препоръчителни ваксини срещу COVID-19 при изявено желание от здравноосигурените, включени в пациентската им листа, няма да имат право да получават средства за работа при неблагоприятни условия по повод обявената епидемична обстановка, гласи съобщението от НЗОК.

Проектът предвижда още да бъде удължен срокът, до който договорните партньори на Касата ще получават средства за работа при неблагоприятни условия по повод обявената епидемична обстановка до 31 май 2021 г.

Предложението е съгласувано с Българския лекарски съюз и предстои да бъде одобрено от Надзорния съвет на Здравната каса, съобщиха от фонда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews