Лекарите прекратиха преговорите за фиксираните бюджети на болниците

OFFNews 30 юни 2014 в 18:01 1503 0

Лекарите се оттеглиха от преговорите със здравното министерство и Здравната каса за въвеждане на фиксирани бюджети на болниците.

Това съобщи зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов, цитиран от Дарик.

Съсловната организация трябваше да се включи в преговорите с представители на министерството и Касата, за да потърсят вариант за промяна на постановлението, прието от Министерския съвет, според което НЗОК сама може да решава по колко да плаща на болниците.

От БЛС обаче искат постановлението да бъде отменено напълно, а не да се променя. Затова те са взели решение да не участват в преговорите.

Преговорите за промяна на постановлението започнаха преди седмица, но до консенсус така и не се стигна.

Няма напредък и ние се оттегляме, тъй като на последния Събор взехме решение, че искаме отпадане на постановлението. Това съобщихме и на комисията, посочи д-р Йорданов.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков обяви постановлението на МС за полезно, тъй като слага ред в получаването на допълнителни средства от Здравната каса.

Болниците обаче веднага се обявиха против новите правила и ги нарекоха скандални, а Центърът за защита на правата в здравеопазването и Федерация „Български пациентски форум" се обърнаха към съда с искане за отмяна на постановлението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки