Камарата на архитектите организира дискусия за Педиатричната болница

OFFNews 06 ноември 2019 в 14:57 1513 1

Снимка Архив

Камарата на архитектите в България (КАБ) организира дискусия на тема - каква Национална детска болница (не)искаме в България – какво поръчва Министерството на здравеопазването и каква трябва да е сградата, за да създаде най-добрите условия за лечение и възстановяване на българските деца, съобщават от организацията.

Архитектурната колегия възразява остро срещу обществената поръчка за довършването на 12-етажния груб строеж, изоставен преди 40 години. Сградата е незаконна, което прави и обществената поръчка незаконна. Тя не отговаря на съвременните изисквания и, още по-лошо, ще бъде опасна за децата и лекарите, твърдят архитектите.

Както по-рано писахме КАБ обжалва обществената поръчка пред Върховния административен съд. Делото във ВАС е насрочено за 11 ноември.

Архитекти, инженери и конструктори ще представят аргументите на КАБ за спиране на обществената поръчка – правен анализ защо сградата е незаконна, технически анализ защо сградата ще бъде опасна. Ще опишат тенденциите и изискванията при строителството на нови болници.

Утвърдени имена в педиатричната помощ ще изложат аргументите на лекарите за строителството на нова болница с високи стандарти и технологични иновации.

Поканени са и представители на Инициативния комитет за създаването на Национална детска болница. Позицията на пациентите ще защитят от "Заедно с теб".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

1

OtSofia

07.11 2019 в 15:31

Опозореният Игнатов продължава борбата на своите покровители срещу Националната детска многопрофилна болница. Трябваше да се очаква. Горният материал има стойността на партийна атака от онези "45 години стигат".