Как в една болница в Лом има повече пациенти в кома, отколкото в цяла София?

Ивайло Анев Последна промяна на 17 април 2015 в 09:55 10840 10

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Министърът на здравеопазването Петър Москов.

„В една болница в Лом има приети повече хора в състояние на кома, отколкото в София и цялата Софийска област", обяви здравният министър Петър Москов пред Нова телевизия, илюстрирайки измамите, с които се опитва да се пребори, въвеждайки новата методика за финансиране на лечебните заведения.

Запитан дали е вярно, че 22 болници са без пациенти, той заяви, че има много болници без пациенти.

"В тях минаваха мъртви души. Решението е въвеждането на електронната здравна карта и цялостната електронна система", обясни още министърът.

"Всичко и навсякъде може да се фалшифицира", заяви министърът относно това, че може да се направи копие на една лична карта и с него може да се влезе в болница и така да се източи Здравната каса. Москов посочи, че глобите за фалшифициране на хоспитализации ще бъдат изключително сурови.

„Решението е индивидуалната електронна здравна карта, в началото на май започват обществените поръчки, а защо процедурата върви вече 15 години, не питайте мен, аз имам амбицията до края на годината това да стане. Разбира се, че ще има съпротива, щом се опитваме да променим системата“, категоричен беше той.

Като контрапункт той посочи управлението на ВМА след назначението на новия шеф Николай Петров, който много променил нещата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2015 в 16:22

гьончо, ген. Петров /да е жив и здрав/ има много жени и много деца и едва ли е в състояние да обгрижва всички, особено при неговия работен график.

17.04 2015 в 13:13

Добре е похвалил новия шеф на ВМА - нищо лично , ама дали има връзка този факт и факта , че дърщерята на ген. Петров е шеф на PR дирекцията на МЗ?

17.04 2015 в 13:02

Това със здравната карта е от 1994-1995, т.е. не 15, а 20 години. Защо 20 години не ставаше - ами защото българската трансмисия продаде картите с чип и Майкрософт и Виза направиха патенти, не помогна дори това, че бяха направени български банкомати с карти с чип, показани на изложение "Произведено в България" 1995 и две български банки внедриха карти с чип още тогава. Защо сега може вече да стане? - Вече може да стане, защото са минали 20 години - срока на патент за изобретение. Това поставя въпросът до колко трябва да се ползва тази вече остаряла технология, но пък лапачи винаги ще има, така че и обяснения ще има.

17.04 2015 в 12:58

И като допълнение - след прегледа в държавния кабинет задължително те насочва в частния, за да те "доогледа" срещу отново "скромна" сума. За което разбира се няма касова бележка, декларирани доходи...... Справка - онкологията в София. Няма лошо, но да ДЕКЛАРИРАТ ВСИЧКИ кабинетите и доходите си! ЗА ДА ИМАТ ХОРАТА ПРАВО НА ИЗБОР!!!!

17.04 2015 в 12:52

"..а защо процедурата върви вече 15 години, не питайте мен, аз имам амбицията до края на годината това да стане"

Ами то нали и адвокатката Деси Атанасова беше здравен министър. Тя е поредната неопитна мърша сложена с цел източване на милиарди както направи с 1.4 милиарда от НЗОК и сега оглавява разследването на КТБ. Затова не върви докторе - сега сте в коалиция със същите крадци от ГЕРБ, но доста по-обиграни и богати от преди.

17.04 2015 в 11:00

до +++:

Защо да не може да има частичен успех. Примерно в момента за една колянна става държавата плаща 1050лв, като останалата сума се доплаща. Ставата струва 1600-2000лв, по болниците ги закупуват на 3200-5600лв.

И какво правим:

Министеството прави каталог на всичко дето може да се купи и максималната му цена. Ако някоя болница го купи на повече или накара хората сами да си го купуват - е*ане на директора от 100 мангала на паркинга пред болницата. И нещата ще се оправят...

17.04 2015 в 10:57

" най-лявата" партия загуби най-левия електорат в най-лявата и северозападнала част на България !

маргиналите бяха купени с кебапчета и пари от ДпС - ДС


това е в резултат на сергейската политическа линия

17.04 2015 в 10:27

Да се пребори с фармацевтичните лобита? Хахаха
Никой, никъде по света не е успял да се пребори. Само в тоталитарните държави е възможно.

17.04 2015 в 10:18

Нов бардак със стари курви няма да стане.Трябва различен подход към проблема.Нека първо се пребори с корупцията,после с фармацевтичните лобита,с това всеки да си знае правата ,но и задълженията и да си плаща за използване неправомерно на ресурса на държавата.Докато не се изринат старите курви нищо няма да стане-корупцията ще се задълбочава,лекарствата ще носят 30%+ печалба и хората ще източват касата и държавата в желанието си да използват всичко и накуп.Трябва нова концепция.

17.04 2015 в 10:08

И за това ли му искат оставката от ДПС? Защото се е хванал да изрива авгиевите обори? Ама така, който цапа, не иска да бъде изчистено, защото неговите боклуци ще излязат наяве.